Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 15:43

Νάντια Γιαννακοπούλου: Κυβερνητική ολιγωρία για την αγροτική οικονομία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Εχουμε ήδη καθυστερήσει με την χάραξη και υλοποίηση εθνικής στρατηγικής για το ελαιόλαδο" ανέφερε η βουλευτής Ν. Γιαννακοπούλου μιλώντας κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Εκθεσης Μεσσηνιακών Προϊόντων η οποία πραγματοποιείται στο Σύνταγμα.
Η κ. Γιαννακοπούλου εμφανίστηκε επικριτική για την κυβερνητική ολιγωρία στα αγροτικά θέματα και είπε μεταξύ άλλων:
"Παρότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη προχωρήσει στη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων και ότι, για πρώτη φορά φέτος, θα δοθεί εγκαίρως η ενιαία ενίσχυση, έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε… Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου αναζητούν βαθιές διαρθρωτικές τομές και μόνιμες λύσεις. Η επιδοματική πολιτική στην αγροτική οικονομία, σίγουρα δίνει ανάσα στους αγρότες, αλλά δεν είναι λύση.
Αγρότες σε όλη τη Μεσσηνία, σε όλη την Ελλάδα, μας λένε πως έχουμε ήδη καθυστερήσει… Και είναι αλήθεια! Εχουμε ήδη καθυστερήσει με την χάραξη και υλοποίηση της  εθνικής στρατηγικής για το ελαιόλαδο, κάτι το οποίο ήταν πάγια προεκλογική μας υπόσχεση, κάτι στο οποίο πιστεύουμε απόλυτα. Αλλιώς, για μία ακόμη φορά, θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις, για μία ακόμη φορά θα ακολουθούμε τα «παιχνίδια» των καρτέλ και των ολιγοπωλίων, σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών.
Εχουμε ήδη καθυστερήσει με την αναδιάρθρωση και την ανάγκη υλοποίησης ενός «Καλλικράτη» στους συνεταιρισμούς. Το βασικότερο, ίσως, βήμα για τη μετάβαση στη νέα εποχή της αγροτικής μας οικονομίας με όρους εξωστρέφειας και υγιούς ανταγωνισμού".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER