Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 13:34

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: "Σε απόγνωση οι αγρότες με φορολογικό και ΦΠΑ"

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: "Σε απόγνωση οι αγρότες με φορολογικό και ΦΠΑ"

Αφορολόγητο όριο ή να συνυπολογίζεται η εργασία του αγρότη και της οικογένειάς του στην απαλλαγή του φόρου ζητεί ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών με επιστολή του στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και Οικονομικών.

Οπως τονίζουν οι αγρότες είναι σε απόγνωση και επισημαίνουν ότι ζητούν φορολόγηση τέτοια που θα τους επιτρέπει να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Χαρακτηριστικά στην επιστολή τους σημειώνουν: «Το ξεκλήρισμα της αγροτιάς συνεχίζεται, μία από τα ίδια. Παρά τις διαπιστώσεις ότι μόνο ο πρωτογενής τομέας θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, μας αναγκάσατε να σταματήσουμε να καλλιεργούμε και να γίνουμε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα. Οι αγρότες της περιοχής μας είναι σε απόγνωση μετά τη φημολογούμενη υψηλή φορολογία και αύξηση του ΦΠΑ στο 23% όλων των εφοδίων για τις καλλιέργειες (φυτοφάρμακα, λιπάσματα, υλικά συσκευασίας, σπόροι κ.λπ.). Δεν είμαστε αντίθετοι στη φορολόγησή μας, αλλά θέλουμε μια φορολόγηση η οποία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και το κράτος να εισπράττει ΦΠΑ από την παραγωγή προϊόντων - εφοδίων. Ζητάμε: Αφορολόγητο όριο ή να συνυπολογίζεται η εργασία του αγρότη και της οικογένειάς του στην απαλλαγή του φόρου».

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER