Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 14:45

Αιτήσεις για αλλαγή χρήσης στην κορινθιακή σταφίδα

Γράφτηκε από την
Αιτήσεις για αλλαγή χρήσης στην κορινθιακή σταφίδα

Μέχρι τη Δευτέρα 3 Αυγούστου οι παραγωγοί που επιθυμούν αλλαγή χρήσης της κορινθιακής σταφίδας, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που επιθυμούν την αλλαγή χρήσης της ποικιλίας για τα αμπελοτεμάχιά τους με ποικιλία κορινθιακή σταφίδα που προοριζόταν για ξηρή σταφίδα, σε κορινθιακή για παραγωγή οίνων προς εμπορία για την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο 2015-2016, θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της Διεύθυνσης (Πανεπιστημίου 171) και να υποβάλουν αίτηση έως και την ερχόμενη Δευτέρα 3 Αυγούστου.

Επισημαίνεται ότι «αιτήσεις πέραν της 3ης Αυγούστου θα εξετάζονται και θα τακτοποιούνται για την επόμενη αμπελοοινική περίοδο 2016-2017, εφόσον συνεχίζεται να επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης και κωδικού. Η καταληκτική ημερομηνία της 3ης Αυγούστου θα τηρηθεί αυστηρά, για να υπάρχει χρόνος ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι διοικητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι σε εύλογο χρονικό διάστημα για την ομαλή πορεία οινοποίησης και κατ’ επέκταση την ομαλή λειτουργία της αγοράς στον τομέα οίνου».


NEWSLETTER