Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 17:41

Ζημιές από τη βροχή στα πρώιμα σύκα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ζημιές από τη βροχή στα πρώιμα σύκα στη Μεσσηνία

Οι τελευταίες βροχές έχουν επηρεάσει τις πρώιμες συκιές, σε περιοχές που η καλλιέργεια προηγείται (Λευκοχώρα - Μάνεσι - Στρέφι - Πολύλοφο). Αν σταματήσουν και δε συνεχιστούν οι βροχές, η ζημιά θα είναι ελάχιστη και η μόνη συνέπεια θα είναι να πάει ακόμα πιο πίσω η φετινή παραγωγή.

Τα στοιχεία αυτά σημείωσε στην "Ε" ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου. Εξέφρασε, όμως, την ανησυχία του γιατί, σύμφωνα με τις προβλέψεις για τον καιρό, οι βροχές θα συνεχιστούν.

Ο πρόεδρος παρατήρησε ότι φέτος η παραγωγή είναι καλύτερη από πέρσι, «τα σύκα είναι πάρα πολλά και εδώ και στη Λακωνία». Επεσήμανε ότι «μόνο που η παραγωγή είναι πιο όψιμη, η συγκομιδή θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, ενώ άλλες χρονιές τέτοιον καιρό μαζεύαμε σύκα».

Ο κ. Παπαγεωργίου μας ενημέρωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της οργάνωσης για να εκτιμήσει την εσωτερική και διεθνή κατάσταση της αγοράς, τον καιρό και την παραγωγή και πιθανότατα να ανακοινώσει και τιμές. «Ξεκινάμε με αφετηρία τις περσινές τιμές και με άνοδο, αυτός είναι ο προσανατολισμός μας».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER