Τετάρτη, 18 Μαϊος 2011 19:56

Παραδόθηκε και το δεύτερο πόρισμα για το "φέσι" στην ΕΑΣ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Παραδόθηκε και το δεύτερο πόρισμα για το "φέσι" στην ΕΑΣ

Παραδόθηκε το πόρισμα και του δεύτερου ορκωτού λογιστή στην τριμελή επιτροπή της ΕΑΣ Μεσσηνίας για τις απαιτήσεις της οργάνωσης που φτάνουν τα 6,5 εκ. ευρώ, αλλά και για το "φέσι", το ποσό που δε θα μπορέσει τελικά να εισπράξει.
Η επιτροπή έχει ζητήσει απαντήσεις και από τα υπηρεσιακά στελέχη της Ενωσης που φέρονται να έχουν την ευθύνη, με βάση τα πορίσματα των δύο ορκωτών λογιστών. Απαντήσεις έχουν δοθεί από τα συγκεκριμένα στελέχη, όμως προέκυψαν και νέα ερωτήματα από τους ορκωτούς.
Τις επόμενες ημέρες η τριμελής επιτροπή, έχοντας στη διάθεσή της το φάκελο με όλα τα στοιχεία, τα πορίσματα και τις απαντήσεις, αναμένεται να ενημερώσει τον νομικό σύμβουλο και το Δ.Σ. της οργάνωσης. Εκτιμάται όμως ότι, πέρα από τις "καραμπινάτες" υποθέσεις οφειλών προς την Ενωση, θα πρέπει να ελεγχθεί η πλήρης οικονομική της κατάσταση, να γίνουν "φύλλο και φτερό" όλα τα οικονομικά στοιχεία της.
Συνεταιριστής-μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ μίλησε στην "Ε" για τις πολιτικές ευθύνες του Συμβουλίου, και κυρίως της ηγετικής ομάδας και του προέδρου της, που κατά την επεισοδιακή έγκριση του προηγούμενου ισολογισμού η οποία οδήγησε μέχρι τις δικαστικές αίθουσες, δεν έδειξαν την απαιτούμενη υπευθυνότητα, δε συνειδητοποίησαν τον κίνδυνο παρά τις επισημάνσεις και δε ζήτησαν εξηγήσεις από τον ορκωτό λογιστή που ενέκρινε τον ισολογισμό, για τους μεγαλοοφειλέτες και για τις επιταγές που γύριζαν πίσω. «Δεν υπήρχε αναλυτική ενημέρωση, το ενδιαφέρον που έπρεπε», παρατήρησε και επεσήμανε: «Μαζεύαμε λεφτά με το ΟΣΔΕ και δε δίναμε σημασία στους οφειλέτες. Σκορπάγαμε και περισσότερα απ’ ό,τι μαζεύαμε».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER