Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015 15:14

Προτάσεις αγροτικών ανεξάρτητων μπλόκων της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον

Τις δικές τους προτάσεις για τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο καταθέτουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Μπλόκων Πελοποννήσου και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και φορέων, σημειώνοντας παράλληλα πως δηλώνουν παρόντες και ετοιμάζονται για κάθε μορφής αγώνα, αφού νιώθουν προδομένοι και εξαπατημένοι.

 

Πιο συγκεκριμένα σε συνεδρίαση που είχαν την περασμένη Τρίτη  στην Τρίπολη, με σκοπό να εξετάσουν την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον αγροτικό τομέα, «μετά από πολύωρη συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και των θεσμών για όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο καταλήξαμε στις παρακάτω θέσεις-προτάσεις» όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση. 

Αυτές είναι: «Φορολογία: Φορολογία από 7% (όσο ο μέσος όρος της Ε.Ε.) από το πρώτο ευρώ για εισόδημα έως 15.000 ευρώ, εξαιρώντας τα οικογενειακά μεροκάματα και τις εκροές προς δάνεια των αγροτικών επιχειρήσεων. Διαμόρφωση του συντελεστή προς τα πάνω για μεγαλύτερα εισοδήματα. Οχι στη φορολόγηση των επιδοτήσεων έως 12.000 ευρώ.

Ασφαλιστικό: Βασική εισφορά στα σημερινά δεδομένα ανά κατηγορία και κλιμακωτή επιβάρυνση  πάνω από τις 12.000 ευρώ  καθαρό εισόδημα.

Κόστος παραγωγής – Ηλεκτρικό ρεύμα: Μείωση του κόστους παραγωγής και μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος με βάσει τις εξαγγελίες του κυβερνητικού προγράμματος.

 Ο.Σ.Δ.Ε: Ανοιχτό σύστημα προς όλους τους αγρότες και δικαίωμα στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε ιδιώτες για την εφαρμογή του προγράμματος Ο.Σ.Δ.Ε.

Χρήση γης: Φορολογικά κίνητρα για την αγορά γης από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με ανάλογες ελαφρύνσεις και για τους πωλητές.   

Μητρώο εμπόρων: Εξόφληση των τιμολογίων εντός δυο μηνών (ακολουθώντας την ευρωπαϊκή οδηγία)».

Και καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους: «Οι αγρότες τις Πελοποννήσου νιώθουμε για άλλη μια φορά προδομένοι και εξαπατημένοι και βλέποντας την ολοκληρωτική καταστροφή του επαγγέλματός μας, δηλώνουμε δυναμικό "παρών" και ετοιμαζόμαστε για κάθε μορφής αγώνα».

Κ.Μπ.