Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015 20:23

Δωρεάν προγράμματα από τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» για τη χρήση γεωργικών φαρμάκων

Γράφτηκε από την

 

Δωρεάν προγράμματα από τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» για την κατάρτιση αγροτών στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης χωρίς καμία επιβάρυνση πέραν του προβλεπόμενου παράβολου, ανακοίνωσε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Οπως προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση, αναλυτικότερη ενημέρωση για την ημερομηνία έναρξης των προγραμμάτων κατάρτισης, τα Κέντρα εκπαίδευσης και εξετάσεων, θα ακολουθήσει με σχετικό δελτίο Τύπου από τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα».

Παράλληλα, όπως ενημερώνει η ίδια ανακοίνωση, είναι προς υπογραφή η σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία το παράβολο για τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης δεν θα αυξηθεί μετά τις 31 Αυγούστου, αλλά θα παραμείνει σταθερό στα 25 Ευρώ μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει, παράλληλα, ότι στο πλαίσιο βελτίωσης του συστήματος διενέργειας των εξετάσεων πιστοποίησης, προβλέπεται πλέον η δυνατότητα για γραπτές εξετάσεις πιστοποίησης καθώς και η έκδοση ατομικού παραβόλου.

Προστίθεται, εξ άλλου, ότι μειώθηκε στις 40 (από 50) ο αριθμός των ερωτήσεων στις εξετάσεις πιστοποίησης και το ποσοστό των σωστών απαντήσεων που απαιτείται για τη χορήγηση της πιστοποίησης μειώθηκε στο 50% (από 70%).

Καταλήγοντας η ανακοίνωση, ενημερώνει ότι ο σύνολο των επικαιροποιημένων ερωτήσεων πιστοποίησης γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, καθώς και των αντίστοιχων απαντήσεων, είναι διαθέσιμο δωρεάν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (www.minagric.gr).

 

Στην ίδια ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη όλη η σχετική επίσημη και ακριβής πληροφόρηση για τους ενδιαφερόμενους, όπως επίσης και το διδακτικό υλικό. Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων δεν είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν οποιαδήποτε εκτύπωση των ανωτέρω αναφερόμενων ερωτήσεων.