Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 20:31

Ελεγχος για το βακτήριο Xylella στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελεγχος για το βακτήριο Xylella στην Τριφυλία

Πρόγραμμα επισκοπήσεων για τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν μολύνσεων από το βακτήριο της Xylella fastidiosa στους ελαιώνες της Τριφυλίας πραγματοποιείται από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.

Το συγκεκριμένο βακτήριο ήδη έχει καταστρέψει μεγάλο αριθμό ελαιόδεντρων στην περιοχή της Ιταλίας, οπότε στις ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες υπάρχει αυξημένη επιφυλακή για τυχόν κρούσματα.

Οσον αφορά την περιοχή της Τριφυλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκοπήσεων έγινε ανάρτηση ειδικών παγίδων στις περιοχές του Καλού Νερού, των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, οι οποίες συλλέχτηκαν και θα σταλούν στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο προκειμένου να γίνει έλεγχος και να διαπιστωθεί αν κάποια από τα έντομα που έχουν πιαστεί στις παγίδες είναι φορείς του συγκεκριμένου βακτηρίου. Τα αποτελέσματα από τους συγκεκριμένους ελέγχους αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Να σημειώσουμε ότι, όπως έχει τονιστεί επανειλημμένως, οι παραγωγοί πρέπει να επιδείξουν αυξημένη προσοχή στην επιτήρηση των ελαιώνων τους, αλλά όχι πανικό - ούτε να μπερδέψουν κάποια συμπτώματα που είναι κοινά και με άλλους εχθρούς της ελιάς.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER