Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 08:16

ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλη τη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλη τη Μεσσηνία

Από τις 3 Σεπτεμβρίου ισχύουν η διευρυμένη ζώνη παραγωγής και οι νέες προδιαγραφές του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα.

Αυτό επισημαίνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας και υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους ελαιοτριβείς ότι με τη διεύρυνση της οριοθετημένης ζώνης παραγωγής σε όλη τη Μεσσηνία, δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα ελαιοτριβεία που πληρούν τις προδιαγραφές και  δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Μεσσηνίας, να πιστοποιηθούν και να ενταχθούν στο Σύστημα Ελέγχου και Πιστοποίησης του Agrocert, προκειμένου να μπορούν να παράγουν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να προλάβουν την επόμενη ελαιοκομική περίοδο, θα πρέπει άμεσα να καταθέσουν αίτηση στον Agrocert (Ελληνικός Οργανισμός "Δήμητρα") μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να κοινοποιήσουν την αίτηση αυτή στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας (για τα ελαιοτριβεία που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης της). Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

1) Νομιμοποιητικό έγγραφο σύστασης της επιχείρησης. 2) Αδεια λειτουργίας της επιχείρησης σε ισχύ ή σχετική απαλλαγή αδείας. 3) Κάτοψη των εγκαταστάσεων παραγωγής, επεξεργασίας, ή/και αποθήκευσης από αρμόδιο μηχανικό. 4) Διάγραμμα ροής της διαδικασίας παραγωγής, επεξεργασίας, ή/και αποθήκευσης της επιχείρησης.

Οι ήδη πιστοποιημένες μονάδες θα πρέπει να φροντίσουν να ακολουθούν τις νέες - τροποποιημένες προδιαγραφές, τόσο κατά την παραγωγή, όσο και κατά την αποθήκευση και την τυποποίηση του ΠΟΠ Καλαμάτα

Για τις νέες προδιαγραφές παραγωγής και για κάθε σχετική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία, στα γραφεία 212 και 207 και στα τηλ. 27213 61238 και 27213 61207, καθώς και στις ιστοσελίδες του ΥΠΑΠΕΝ (www.minagric.gr→Αγρότης-Επιχειρηματίας→ΠΟΠ-ΠΓΕ-Ιδιότυπο-Παραδοσιακό Προϊόν) και του AGROCERT www.agrocert.gr → Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης και Γεωγραφικής Ενδειξης).

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER