Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2011 21:05

Εως 50 λεπτά το κιλό η τιμή του καρπουζιού στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εως 50 λεπτά το κιλό η τιμή του καρπουζιού στην Τριφυλία

Με καλές προοπτικές συνεχίζεται στην περιοχή της Τριφυλίας η συγκομιδή του καρπουζιού, η οποία βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη. Οι τιμές κινούνται σε αρκετά καλά επίπεδα, αφού ανάλογα με την ποικιλία κυμαίνονται από 40 έως 50 λεπτά το κιλό.
Ηδη από την περιοχή -σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας- έχουν μαζευτεί περίπου 6-7.000 τόνοι καρπούζι, από τους οποίους οι 5.000 τόνοι έχουν κατευθυνθεί σε αγορές του εξωτερικού. Οι εξαγωγές, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, γίνονται σε όλες τις αγορές του εξωτερικού τις οποίες έχει κατακτήσει το καρπούζι της Τριφυλίας - του οποίου η ποιότητα είναι για ακόμη μια χρονιά εξαιρετική.
Η φετινή χρονιά φαίνεται ότι διακρίνεται από 3 κύρια χαρακτηριστικά, που κάνουν και τις τιμές να κυμαίνονται σε καλά επίπεδα. Αυτά είναι α) η σταδιακή συγκομιδή, που δεν δημιουργεί υπερπροσφορά προϊόντος, β) οι λιγότερες σε έκταση υπερπρώιμες ποικιλίες, των οποίων παρατηρείται αυξημένη ζήτηση από τις αγορές τους εξωτερικού και γ) οι υψηλές θερμοκρασίες.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER