Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 14:19

Οψιμη φέτος η συγκομιδή μαυροελιάς στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οψιμη φέτος η συγκομιδή μαυροελιάς στην Τριφυλία

Πιο όψιμη είναι φέτος η χρονιά για την συγκομιδή της μαυροελιάς για την περιοχή της Τριφυλίας -και ειδικά της Χώρας- όπου παραδοσιακά κάθε χρόνο ξεκινά πρώτα η ελαιοσυγκομιδή. Μπορεί άλλη χρονιά τέτοιες μέρες να είχε ξεκινήσει το μάζεμα, όμως φέτος θα πάει λίγες μέρες πιο πίσω.

Οπως εκτιμάται, θα ξεκινήσει μετά τις 12 του μηνός. Κάτι που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, όπως εκτιμούν οι παραγωγοί, αφού γενικά έχουμε μια όψιμη χρονιά. Αυτό φάνηκε και στα αμπέλια, αφού ο τρύγος είναι και ένας άτυπος δείκτης για το πότε θα ξεκινήσει η ελαιοσυγκομιδή.

Πάντως οι πρώτες μαυροελιές μαζεύτηκαν περισσότερο δοκιμαστικά και εκεί όπου δεν υπήρχε μεγάλη παραγωγή από 2-3 παραγωγούς. Ομως καθώς η ελαιοπεριεκτικότητα ήταν χαμηλή, δεν συνεχίστηκε η ελαιοσυγκομιδή και πήρε παράταση για μερικές μέρες.

Ωστόσο οι παραγωγοί ευελπιστούν ότι οι αποδόσεις θα βελτιωθούν τις επόμενες μέρες. Οπως μας επισήμαναν, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια αναμονής καθώς ο ράβδος πρέπει να αρχίσει, αφού στην συνέχεια ακολουθούν οι κορωνέικες και μπροστά είναι χειμώνας.

Κ.Μπ.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER