Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 16:10

Ικανοποίηση για την πορεία της καλλιέργειας φιστικιού (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Ικανοποιητικά είναι τα πράγματα με την καλλιέργεια των φιστικιών που βρίσκεται στην κορύφωσή της στον Μπουρνιά και στη Μεσσήνη.

Στα περισσότερα κτήματα τα φιστίκια έχουν βγει και λιάζονται για να ξεραθούν, ενώ μηχανές αλωνίζουν και σακιάζουν το προϊόν.

Σε ένα από τα κτήματα στον Μπουρνιά που χθες αλώνιζαν φιστίκια, ο παραγωγός Θεόδωρος Δούβας μας ενημέρωσε ότι η τιμή τους είναι από 1 έως 1,10 ευρώ το κιλό. «Είναι καλή τιμή, κάτι μένει», μας απάντησε και σημείωσε: «Είναι το καλύτερο εισόδημα της περιοχής, γιατί είναι το μόνο που περνάει. Η πατάτα δεν περνάει γιατί έχουμε τις εισαγόμενες, τις αιγυπτιακές και μπαίνουμε μέσα. Το 2013 ήταν η τελευταία χρονιά που πήραμε λεφτά από την πατάτα. Καλά είναι τα φιστίκια, αλλά μια καλλιέργεια δε μας σώζει».

Μαζί του συμφώνησαν η Σταματούλα Τσελίκη και ο Γιάννης Μιχαλόπουλος, που παρατήρησαν πως «πάνε καλά τα φιστίκια και μας αφήνουν κάτι, αλλά δεν καλύπτουν τη ζημιά από την πατάτα». Επεσήμαναν ότι «τα δικά μας φιστίκια είναι πιο ποιοτικά, έχουν μεγάλη διαφορά από τα εισαγόμενα» και πρόσθεσαν: «Είναι θετικό που έχουν μειωθεί οι εισαγωγές φιστικιών. Εχουν έξοδα τα φιστίκια, αλλά όχι 1.000 ευρώ το στρέμμα που έχει η πατάτα».

Γ.Σ.