Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 17:29

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στη ΔΟΥ Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στη ΔΟΥ Τρίπολης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα μικρή ομάδα αγροτών της ΠΑΣΥ στην Δ.Ο.Υ. Τρίπολης, για τα νέα φορολογικά μέτρα που φέρνει στους αγρότες το 3ο μνημόνιο.

 

Οι αγρότες έφτασαν νωρίς το μεσημέρι στην Δ.Ο.Υ. και κατέθεσαν υπόμνημα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι αγρότες που σήμερα βρισκόμαστε εδώ δεν παγιδευόμαστε από υποσχέσεις για ισοδύναμα, αντισταθμιστικά και δήθεν ανακουφιστικά μέτρα. Δεν παγιδευόμαστε σε κάλπικες υποσχέσεις για φοροαπαλλαγές στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που στόχο έχουν την επιπλέων φορο-εξόντωση όποιου μικρομεσαίου αγρότη επιβιώνει με ένα συμπληρωματικό εισόδημα πέραν του αγροτικού. Γι΄ αυτό εξαγγέλλουν διαχωρισμό μέσο του μητρώου αγροτών».

Όπως τόνισαν διεκδικούν, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%, καθώς και κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER