Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 22:17

Διαμαρτυρία αγροτών της ΠΑΣΥ στη ΔΟΥ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο μνημόνιο και τα σκληρά αντιαγροτικά μέτρα, πραγματοποίησε στη ΔΟΥ Καλαμάτας, αντιπροσωπεία αγροτών της ΠΑΣΥ.

 

Στο κείμενο της ΠΑΣΥ που παρέδωσαν στη διευθύντρια της ΔΟΥ Ευγενία Κούβελα, αναφέρεται ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εφάρμοσε την αποφασισμένη από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ φορολογία με φόρο 13% και προκαταβολή 27,5% από το πρώτο ευρώ, ενώ τώρα προχωρά σε νέα φοροληστεία που θα φτάσει στο 26% το φόρο και την προκαταβολή στο 100%».

Στη συνάντηση με τη διευθύντρια, ο επικεφαλής της ΠΑΣΥ Μεσσηνίας Παναγιώτης Λάππας επεσήμανε ότι «ο λαός δεν έχει να πληρώσει, ας τα πάρουν απ’ αυτούς που έχουν. Δεν μπορούμε να ζήσουμε, να αντεπεξέλθουμε, να καλλιεργήσουμε. Θέλουν για τα δικά τους συμφέροντα να εισάγουμε. Με φορολογία 50% - 60% δεν μπορούμε να ζήσουμε».

Η κ. Κούβελα τους διαβεβαίωσε ότι θα προωθήσει τα αιτήματά τους, παραδέχθηκε ότι η φορολογία είναι αρκετά τσουχτερή και παρατήρησε πως ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει και μήνα με το μήνα αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Οι αγρότες της ΠΑΣΥ διεκδικούν, μεταξύ άλλων: Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση, μηδενισμό του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο", μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.

 

Γ.Σ.