Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 20:31

Τέλη Ιουνίου οι αποζημιώσεις για τον παγετό του Δεκεμβρίου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τέλη Ιουνίου οι αποζημιώσεις για τον παγετό του Δεκεμβρίου

Από τα τέλη Ιουνίου εκτιμάται ότι θα αρχίσει η πληρωμή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς της Μεσσηνίας -κυρίως ελαιόλαδου και εσπεριδοειδών- που επλήγησαν από τον πάγο του περασμένου Δεκεμβρίου. Αυτό επεσήμανε στην "Ε" ο διευθυντής του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη Ανδρέας Μανέτας, σύμφωνα με την ενημέρωση και τη δέσμευση του προέδρου του Οργανισμού Θεόδωρου Σαρρή - και παρατήρησε πως η πληρωμή θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου.
Ο κ. Μανέτας ανέφερε ότι έχουν μηχανογραφηθεί όλοι οι πίνακες με τα πορίσματα και πως σε κάποια χωριά του νομού έχουν κοινοποιηθεί από τα τέλη Μαΐου. Οποιος έχει αντίρρηση, μπορεί να υποβάλει ένσταση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση παίρνει το δρόμο της. Σημείωσε ότι μόλις εκδοθούν οι πράξεις ανάληψης οικονομικής ευθύνης, οι εγκρίσεις πληρωμών -κάτι που γίνεται στο τέλος κάθε μήνα-, ξεκινάει και η καταβολή των αποζημιώσεων.
Οσον αφορά τις ζημιές του 2011, ο διευθυντής πληροφόρησε ότι θα αρχίσουν να μηχανογραφούνται τον Ιούλιο και μπορούν να πληρωθούν κατά τον Αύγουστο με αρχές Σεπτεμβρίου, γιατί δεν είναι πολλές οι ζημιές. Αφορούν κυρίως πατάτες, αγκινάρες και γενικότερα κηπευτικά. Η κοινοποίηση, σύμφωνα με τον κ. Μανέτα, θα ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου, γιατί όπως εξήγησε: «Πρέπει να έχουμε στα χέρια μας τις υποβληθείσες δηλώσεις καλλιέργειας των παραγωγών, για να ελέγξουμε αν έχουν δηλωθεί οι καλλιέργειες που επλήγησαν και αν έχουν πληρωθεί οι εισφορές».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER