Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 19:34

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στους Γαργαλιάνους 

Γράφτηκε από την

Κινητοποιήσεις ξεκινούν από το Σάββατο οι αγρότες των Γαργαλιάνων, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει και το φορολογικό για τους αγρότες, το οποίο θεωρούν άδικο και δυσβάσταχτο για τον αγροτικό τομέα και θα οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο σε μαρασμό.

Οι αγρότες μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφάσισαν το Σάββατο το πρωί να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους στο χώρο του γηπέδου και από εκεί να κινηθούν προς τις εισόδους της πόλης, όπου και θα παραταχθούν. Οπως φαίνεται σε πρώτη φάση δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμου, κάτι όμως που δεν θα πρέπει να αποκλείεται, ενώ βρίσκονται σε επαφή και με συναδέλφους τους από αγροτικούς συλλόγους του νομού. 

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Αγροτικού Συλλόγου η οποία αναφέρει: «Μετά το κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, οι αγρότες των Γαργαλιάνων αποφάσισαν ομόφωνα την έναρξη των κινητοποιήσεών τους ενάντια στα φορολογικά-ασφαλιστικά δυσβάσταχτα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση από την κυβέρνηση στη Βουλή. Αποφασίστηκε προσυγκέντρωση των τρακτέρ-αγροτικών οχημάτων για το Σάββατο 24 Οκτώβρη στις 10 το πρωί στο χώρο του γηπέδου Γαργαλιάνων και εν συνεχεία κατεύθυνση στις εισόδους της πόλης για παραμονή. Καλούμε όλους τους αγρότες του τόπου μας για δυναμική συμμετοχή. Ο αγώνας ξεκινά».

Ωστόσο στο χορό των κινητοποιήσεων φαίνεται να μπαίνουν και οι αγρότες των Φιλιατρών, καθώς από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών έχει συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση για σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης με θέμα «Φορολογία των αγροτών και τρόπος κινητοποίησης στην φοροκαταιγίδα που έρχεται».

Κ.Μπ.