Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 14:23

3,5 ευρώ το κιλό το μαυρολίσο - Στα 4,6 ευρώ το αγουρέλαιο στη Λακωνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
3,5 ευρώ το κιλό το μαυρολίσο - Στα 4,6 ευρώ το αγουρέλαιο στη Λακωνία

Το «παράδειγμα» του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Λακωνίας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου (στη Μεσσηνία) ακολούθησε και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων ανακοινώνοντας τιμές για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (εσοδείας 2015) πάνω από 3,50 ευρώ το κιλό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, κ. Τάσος Προσηλιακός: «Εχει ξεκινήσει σιγά - σιγά η συγκομιδή της μαυροελιάς (πρώιμη ποικιλία) για το λάδι της οποίας ο συνεταιρισμός ανακοίνωσε τιμή στα 3,60 ευρώ/κιλό. Ακόμα είναι αρχή αλλά οι εκτιμήσεις μας για τη φετινή χρονιά είναι θετικές τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την παραγωγή μας όσο και με την πορεία των τιμών».

Σχετικά με την τελευταία ανακοίνωση τιμής από τον Α.Σ. Γαργαλιάνων, ο πρόεδρός του προσθέτει: «Αν και πέρσι είχαμε μεγάλη παραγωγή, εκτιμούμε πως και φέτος θα κινηθούμε στα ίδια περίπου επίπεδα. Αισιοδοξία υπάρχει και για τις τιμές του κορωνέικου που είναι η κύρια ποικιλία που συγκομίζουμε στην περιοχή και ξεκινάμε συγκομιδή τέλος του μήνα. Πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε αρκετά καλά».

Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε τιμή στα 4 ευρώ το κιλό για 20 τόνους μαυρολίσιο από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου, ενώ ο Α.Σ. Αγίων Αποστόλων Λακωνίας έκλεισε συμφωνία με Ιταλούς για αγουρέλαιο στην τιμή των 4,60 ευρώ το κιλό. Ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με τον κ. Λάζαρο Σύρνο, πρόεδρο του Α.Σ. Κορυφασίου ο οποίος μας ανέφερε: «Η χρονιά φέτος για την περιοχή μας (Κορυφάσιο, Δήμου Πύλου - Νέστορος) είναι πολύ καλή ποιοτικά και ποσοτικά».

Και πρόσθεσε: «Αντίστοιχα πέρσι η τιμή (της πρώτης πώλησης) ήταν στα 3,40 ευρώ το κιλό. Οι εκτιμήσεις μας για τη φετινή χρονιά είναι θετικές όσον αφορά τις τιμές και πιστεύουμε ότι δεν θα πέσουν κάτω από τα 3,50 ευρώ το κιλό».

Πηγή: agrotypos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER