Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 08:18

Αγρότες από την Πελοπόννησο θα διαδηλώσουν στην Αθήνα

Γράφτηκε από την

Μεγάλο αγροτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 18 Νοεμβρίου, οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου της Πρωτοβουλίας Αγροτών σε συνεργασία με τους συλλόγους στην Κρήτη, στη Στερεά Ελλάδα την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καθώς και τη νησιωτική Ελλάδα.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί «όλα τα μέλη μας και όλους τους αγρότες που θέλουν ν᾽ αγωνιστούν στο πλευρό μας, να συμμετέχουν ενεργά, ώστε να μην περάσουν τα σκληρά μέτρα της  κυβέρνησης που μας ισοπεδώνουν».

Επικρίνει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση ότι «σπιλώνουν την μόνη παραγωγική τάξη της χώρας: Αντί μέσα από τα στατιστικά στοιχεία να δουν την κάκιστη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ελληνική γεωργία. Αντί να αντλήσουν συμπεράσματα από τα 6.5 δισ. εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, σε μια χώρα καθαρά γεωργική. Αντί να επεξεργαστούν λύσεις για το πώς θα γίνουμε αυτάρκεις και ανταγωνιστικοί, μειώνοντας αντίστοιχα το κόστος παραγωγής, στην παγκόσμια αγορά».

Οι αγρότες που κινητοποιούνται, ενημερώνουν τους αρμοδίους, τους συναδέλφους τους αγρότες και τον απλό κόσμο για τα αιτήματά τους, «τα οποία συνοψίζονται σε μια φράση "Δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα" και προσθέτουν: «Αναρωτηθείτε, αν δεν υπήρχαν αγρότες, αν δεν παρήγαγε τίποτα η Ελλάδα και ήταν όλα εισαγόμενα τι θα σήμαινε αυτό για την οικονομία μας την υγεία μας και τον κοινωνικό ιστό. Θέλουμε ακόμη περισσότερη ανεργία; περισσότερη φτωχοποίηση; Αν όχι συνταχθείτε με το μέρος μας, ενημερωθείτε και καταλάβετε ότι σαν παραγωγική τάξη δεν ζητάμε να μην φορολογούμαστε. Πλέον η μοναδική διέξοδος μας είναι ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις».