Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015 14:54

Αιτήσεις για άδεια φύτευσης αμπελιού στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αιτήσεις για άδεια φύτευσης αμπελιού στην Τριφυλία

Από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν δήλωση οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να τους χορηγηθούν νέες άδειες φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας. 

Σε σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας τονίζεται: "Εν όψει της επιλογής κριτηρίων χορήγησης αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016 σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και ενσωμάτωσής τους στην Εθνική νομοθεσία έως 31 Δεκεμβρίου 2015, παρακαλούνται οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται  να τους χορηγηθούν νέες άδειες φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2015 προκειμένου να υποβάλλουν δήλωση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση των αδειών αυτών".

Διευκρινίζεται ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις ενδιαφέροντος δεν αποτελούν αίτηση για χορήγηση άδειας φύτευσης, καθώς η διαδικασία σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας που θα αποφασιστούν θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από 1ης Μαρτίου 2016.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί ότι σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί μέχρι αυτή τη στιγμή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι άδειες φύτευσης που θα χορηγούνται από το 2016 και μετά δεν ενισχύονται οικονομικά μέσω του προγράμματος αναδιάρθρωσης (για τις άδειες φύτευσης ενισχύεται μόνο η δράση της υποστύλωσης).

Αντίθετα δικαιώματα φύτευσης μέσω του Εθνικού Αποθεματικού, δικαιώματα αναφύτευσης και δικαιώματα από μεταβίβαση που έχουν χορηγηθεί έως τις 31/12/2015 είτε έχουν μετατραπεί σε άδειες είτε όχι, ενισχύονται μέσω του προγράμματος αναδιάρθρωσης κανονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες: Στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, 1ος όροφος, Γραφεία 2 και 3, τηλ: 27610 24287 και στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Γαργαλιάνων, τηλ: 27630 22510.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER