Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 08:59

Εως 15% μικρότερη επιδότηση και προκαταβολή μέχρι 30/11

Γράφτηκε από την

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας  σε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τα φορολογικά μέτρα και τις πληρωμές των ενισχύσεων -η οποία κατατέθηκε από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλη Τζελέπη- ανέφερε τα εξής:

«Δεσμευόμαστε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα καταβληθεί, όπως προβλέπεται, πάνω από το 70% της ενιαίας ενίσχυσης». Ομως διευκρίνισε ότι οι αγρότες με τη νέα ΚΑΠ θα εισπράξουν 10-15% λιγότερα ποσά. Επίσης πρόσθεσε ότι οι ενισχύσεις για το «πρασίνισμα» (30%) θα πληρωθούν από τον Φεβρουάριο.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αποστόλου σχετικά με τις πληρωμές των αγροτών ανέφερε τα εξής:

«Οσον αφορά τις πληρωμές θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: Πληρωμές έγιναν και γίνονται και ξεκινάνε από το 2009, 2010, 2012, 2013. Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου όλες οι οφειλές μέχρι τέλους του 2014 θα έχουν ξεκαθαρίσει. Θα έχουν πληρωθεί όλοι. Είχαμε εφαρμογή νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Αλλαξαν τα δεδομένα και υπήρχε κάποια καθυστέρηση. Ποτέ δεν έχει πληρωθεί πριν από τις 10-15 Νοεμβρίου. Εμείς, λοιπόν, δεσμευόμαστε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα καταβληθούν, όπως προβλέπεται, πάνω από το 70%. Να το έχετε, όμως, υπ’ όψιν και να το επικοινωνήσουμε με τους αγρότες ότι στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι κατά 10-15% λιγότερα τα ποσά. Υπάρχει το "πρασίνισμα", το 30% που πάει τον Φλεβάρη. Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους αγρότες».