Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 20:35

Επιμορφωτική ημερίδα του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" 

Γράφτηκε από την

Επιμορφωτική ημερίδα διοργανώνει αυτό το Σάββατο στην Καλαμάτα ο Οργανισμός ΕΛΓΟ "Δήμητρα". Η εκδήλωση απευθύνεται στους τελικούς δικαιούχους του έργου «Εκπόνηση σχεδίων ερευνητικών και τεχνολογικών αναπτυξιακών έργων καινοτομίας» και θα ξεκινήσει τις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" Καλαμάτας.

Ομιλητές θα είναι οι: δρ Βασιλική Σκιάδα, χημικός η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Διερεύνηση, σύγκριση και στατιστική επεξεργασία των φυσικοχημικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου από δύο κύριες ποικιλίες ελιάς (Κορωνέϊκη και Μαστοειδή) που ευδοκιμούν και καλλιεργούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Δρ. Δημήτρης Αντωνόπουλος γεωπόνος - φυτοπαθολόγος, με θέμα «Χαρτογράφηση του μύκητα Aspergillus spp., στους εμπορικούς συκεώνες της Ελλάδας». Δρ. Γιάννης Λυκοσκούφης, γεωπόνος, με θέμα «Σύστημα διαχείρισης της υπεριώδους ακτινοβολίας στο θερμοκήπιο για βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και επιδράσεις του στη θρέψη των φυτών». Δρ Νικολέτα - Κλειώ Δεναξά, γεωπόνος, με θέμα «Φυσιολογικά, ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά καρπών φράουλας υπό βιολογική, ολοκληρωμένη και συμβατική καλλιεργητική τεχνική - εκτίμηση του προϊόντος ως λειτουργικό τρόφιμο». Δρ. Μίνα Καυκαλέτου, γεωπόνος, με θέμα «Εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών στην καλλιέργεια της φράουλας και στη συντήρηση των καρπών της».