Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015 09:52

"Βουτιά" στα 3,20 ευρώ το κιλό η τιμή του λαδιού

Γράφτηκε από τον
"Βουτιά" στα 3,20 ευρώ το κιλό η τιμή του λαδιού

"Βουτιά" έριξε η τιμή του ελαιόλαδου τις τελευταίες ημέρες κι έπεσε στα 3,20 ευρώ. Το ανησυχητικό είναι ότι γενικότερα η τάση φαίνεται πτωτική και εκτιμάται πως αύριο - μεθαύριο η τιμή θα φτάσει τα 3,10 ευρώ.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία στον αγροτικό κόσμο, καθώς θεωρείται πως είναι πολύ νωρίς στη φετινή παραγωγή για να υπάρχει τέτοια πτώση της τιμής.

Πηγές μεταξύ των εμπόρων αναφέρουν ότι η πτώση οφείλεται στη μείωση της τιμής του ελαιόλαδου στην Ιταλία, καθώς και στις συνέπειες από το θέμα της νόθευσης του προϊόντος στη γειτονική χώρα. Ακόμα, στις αιτίες καταγράφεται και η φετινή αυξημένη παραγωγή στην Ισπανία, που υπολογίζεται στους 1,3 εκ. τόνους από 600.000 που ήταν πέρσι λόγω της μεγάλης ζημιάς.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου, Λάζαρος Σύρνος, κάνει λόγο για παιχνίδια εμπόρων που εμφανίζονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, για να ρίξουν τις τιμές, και συνιστά ψυχραιμία και υπομονή. «Δεν μπορεί πριν από 1 μήνα το περσινό λάδι να είχε 4 ευρώ και τώρα το φρέσκο, το φετινό, να έχει 3,20. Δεν υπάρχουν ακόμα λάδια», ανέφερε - και συμπλήρωσε: «Πρέπει να αντισταθούν οι παραγωγοί. Να μην πιέζουν και να μην πουλάνε. Να κρατήσουν το λάδι. Δεν μπορεί ο παραγωγός να πληρώνει τα παιχνιδάκια των εμπόρων. Ο συνεταιρισμός μας αποθηκεύει ελαιόλαδο, για να πουληθεί αργότερα». 

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER