Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 16:01

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων ζητεί αποζημιώσεις για ζημιές από E. coli

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αξιότιμε κ. υπουργέ
Με αφορμή τον Ε. coli η γερμανική κυβέρνηση εξαπέλυσε μια ακόμα επίθεση εναντίον του ευρωπαϊκού νότου, δυναμιτίζοντας τη συνοχή της ΕΈ. Τονίζει αθρό του οποίου στοιχεία επικαλούμαστε (πηγή ελευθεροτυπία  12-06-11) και αναφέρει πως η οικονομική ζημία της διατροφικής κρίσης και για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς, κοστολογείται σε 417 εκατ. Ευρώ την εβδομάδα.  Ανησυχούμε ιδιαιτέρα γιατί ο ευρωπαίος επίτροπός γεωργίας κ Τσίολος  εξήγγειλε μόλις 210 για όλη την κρίση. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την πραγματική οικονομική ζημία της διατροφικής κρίσης και να καταδικάσουμε όσους βιαστήκαν να την χρεώσουν στα προϊόντα του νότου, στοχεύοντας τόσο στην εξαγωγική τους δραστηριότητα όσο και στην εσωτερική αγορά που στην δική μας περίπτωση λαβωμένη από την ύφεση δέχτηκε καίριο χτύπημα., υποχρεώνοντας τους παραγωγούς να πετάνε τα προϊόντα τους.
Για τον λόγο ότι πρόκειται για επανειλημμένα και συνεχόμενα φαινόμενα καθίσταται προφανής η αναγκαιότητα για την δημιουργία  ταμείου διατροφικών κρίσεων.

Κ, υπουργέ η μεγάλη αγορά  των ελληνικών φρούτων και λαχανικών  προϊόντων παραμένει η εγχώρια και αυτή υποφέρει από την διαμόρφωση της τιμής από το χωράφι στο ράφι  και από έλλειψη μέτρων για την τόνωση της αγοραστικής δυνατότητας του Έλληνα καταναλωτή.

Εάν δεν υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα στα παραπάνω θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία   της ελληνικής γεωργίας.     


Ο πρόεδρος                                   ο γραμματέας
Λ. Παπαχριστοφίλου                      Η. Μπουντουβάς
Email: agro93@otenet.gr


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER