Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 16:06

Προβλήματα με τη συγκαλλιέργεια στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Σαρρή ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων σημειώνει τα εξής: Στην περιοχή μας καλλιεργείται η πρώιμη πατάτα η οποία μάλιστα υπέστη σοβαρές ζημιές από τον παγετό τις 18 Μαρτίου.
Οι παραγωγοί όμως δεν μπορούν να  δηλώσουν την καλλιέργεια  στην αίτηση ΟΣΔΕ και κατά συνέπεια να την ασφαλίσουν  για τους εξής λόγους:  
1) Δεν γίνεται δεκτή η συγκαλλειέργεια με την Ελιά , ενώ στην περιοχή μας αποτελεί συνηθισμένη καλλιεργητική πρακτική η οποία μέχρι πρότινος  ασφαλιζόταν.  Καθήκον μας είναι να στηρίζουμε- ασφαλίζουμε την  παραγωγή και όχι  να την αποτρέπουμε. 
2) Ζητούνται συμβόλαια – ενοικιαστήρια για την κατοχή γης, πολλά όμως χωράφια παραχωρούνται για καλλιέργεια  δια λόγου. Στις περιπτώσεις αυτές  εάν είναι δυνατόν να γίνονται δεκτά και ιδιωτικά συμφωνητικά με το γνήσιο της υπογραφής.
Τα αποτελέσματα αυτής της δυσλειτουργίας είναι στην εφορεία και στην αίτηση αποζημίωσης  προς τον ΕΛΓΑ να δηλώνει ο παραγωγός  30 στρέμματα  καλλιέργεια πατάτας  και στην αίτηση ΟΣΔΕ να υποχρεώνεται να δηλώσει 10 .
Ανησυχούμε μήπως  δεν ασφαλίσουμε τις καλλιέργειες μας  αλλά και να μην κατηγορηθούμε για ψευδείς δηλώσεις.    
Σας παρακαλούμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αλλά και να μας ενημερώσετε για να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε.
Επίσης θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για  την επιστολή μας με αρ. πρ.30 σχετικά με τα  αιτήματα  μας για άλλα προϊόντα που σας έχουμε υποβάλει.

Ο πρόεδρος                             ο γραμματέας
Λ.Παπαχριστοφίλου                Η. ΜπουντουβάςΠροσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER