Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 16:23

Θεωρίες Στρατηγάκου για τον πρωτογενή τομέα 

Γράφτηκε από την

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με διακριτική παρουσία δίνει διακριτή στήριξη στο πρωτογενή τομέα. Οταν ο πρωτογενής τομέας δοκιμάζεται δε γίνεται να είναι απαθής παρατηρητής των πραγμάτων». 

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Στρατηγάκος στην εισήγησή του, στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο για τα αγροτικά ζητήματα. 

 

Παρατήρησε ότι «απώτερος σκοπός είναι η συγκρότηση πανελλαδικά, σε επίπεδο Περιφερειών, ομάδων που πολιτικά μπορούν να πιέσουν. Ομάδες δουλειάς για την ατζέντα των προτάσεων, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συμπτυχθεί το μέτωπο των Περιφερειών στο πλευρό του πρωτογενούς τομέα και των αγροτοκτηνοτρόφων. Σε κάθε περίπτωση οι συνέργειες, οι ομάδες παραγωγών π.χ. στο γάλα (εν αναμονή), η προστιθέμενη αξία στα άριστα ποιοτικά προϊόντα μας, η ευφυής γεωργία (όπως τα τηλεμετρικά κέντρα), η επιδίωξη της καινοτομίας, το πρότυπο της υγιεινής διατροφής και το πρότυπο της προβολής της Μεσογειακής διατροφής, η σύνδεση της έρευνας και της επιστήμης και η εφαρμογή τους στον παραγωγικό αυτό κλάδο, μεταξύ των άλλων, συνεισφέρουν προς την σωστή κατεύθυνση».