Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 08:08

Εως 3,10 ευρώ το κιλό το λάδι στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Στα 3 ευρώ έχει διαμορφωθεί η τιμή του λαδιού τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Τριφυλίας, όπου η ελαιοσυγκομιδή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς να λείπουν πράξεις με τιμές λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων Τάσος Προσηλιακός επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η τιμή είναι στα 3 ευρώ το κιλό, εκτιμώντας ότι θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς βλέπει να σταθεροποιείται η κατάσταση αν και υπάρχουν πιέσεις από την πλευρά των Ιταλών, που όμως δείχνουν και ενδιαφέρον για την αγορά ελαιολάδου. Τόνισε ότι οι παραγωγοί πρέπει να είναι συγκρατημένοι, αναγνωρίζοντας όμως ότι υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες και ανάγκες για χρήματα καθώς τα έξοδα τρέχουν, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να προβαίνουν σε πωλήσεις. Καθοριστικό, όπως τόνισε, είναι και το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει δοθεί η επιδότηση που θα έδινε οικονομική ανάσα σε πολλούς.

Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βάλτας, ο πρόεδρος Δημήτρης Αντωνόπουλος επισήμανε ότι έχουν διατηρήσει την τιμή στα 3,10 ευρώ το κιλό παρά τις πιέσεις που υπάρχουν και εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια σταθεροποίηση στα επίπεδα αυτά και για τις επόμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κορυφασίου Λάζαρος Σύρνος μας είπε ότι η τιμή κυμαίνεται στα 3 ευρώ και αυτή με δυσκολία και την χαρακτήρισε απαράδεκτη για την εποχή αυτή, τονίζοντας ότι είναι αδικαιολόγητη η πτώση που σημειώθηκε από τα 4 ευρώ που πουλήθηκαν τα περσινά λάδια, κάνοντας λόγο για τεχνάσματα των Ιταλών. Εκτίμησε ωστόσο πως στη συνέχεια η τιμή θα κινηθεί ανοδικά και συνέστησε στους παραγωγούς να είναι συγκρατημένοι, να μην προχωρούν σε πωλήσεις παρά τις όποιες οικονομικές ανάγκες έχουν και να αποθηκεύουν το λάδι που παράγουν. Τέλος ανέφερε ότι αρνητικά έχει λειτουργήσει και η μη καταβολή της επιδότησης προς τους παραγωγούς.

Κ.Μπ.