Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2015 09:14

Περίεργη καθυστέρηση της επιδότησης μετά από ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Περίεργη καθυστέρηση της επιδότησης μετά από ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η καθυστερημένη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ του ποσού της επιδότησης που δικαιούται κάθε παραγωγός, προκαλεί ανησυχία για το χρόνο καταβολής της επιδότησης, αφού πλέον πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι τα χρήματα δεν θα μπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς αύριο αλλά το Σάββατο.

Παράλληλα ανησυχία προκάλεσε και η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με την οποία θα  μείνουν απλήρωτοι «γεωργοί στους οποίους δεν εκδίδεται στην παρούσα φάση τίτλος προσωρινών δικαιωμάτων, είτε γιατί εκκρεμεί αίτημα το αποτέλεσμα ελέγχου, λόγω μεταβολών που υπέβαλαν το 2015, είτε γιατί δεν έχει γίνει ο έλεγχος του κριτηρίου του ενεργού γεωργού…». Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι αγρότες που δεν αποκτήσουν τίτλο προσωρινών δικαιωμάτων, είτε γιατί κρίθηκαν μη ενεργοί γεωργοί, είτε γιατί δεν ταυτοποιήθηκαν τα προσωπικά τους στοιχεία με τα δεδομένα του υπουργείου Οικονομικών (κατακαημένο λογισμικό), αφενός δεν θα πληρωθούν ούτε την προκαταβολή, αφετέρου θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα αναθεώρησης (ένσταση).

Η ανακοίνωση, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωσε τους αγρότες που άρχισαν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να δουν αν είναι δικαιούχοι και ποιο ποσό θα εισπράξουν. Ομως μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε αναρτηθεί ο σχετικός πίνακας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πίνακας θα είναι αναρτημένος σήμερα και οι αγρότες θα μπορούν να δουν αν είναι δικαιούχοι ή αν θα πρέπει να υποβάλουν ένσταση. Εξαιτίας όμως της καθυστερημένης ανάρτησης, ίσως να μην μπει αύριο η επιδότηση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Αν τελικώς πιστωθούν οι λογαριασμοί αύριο, οι δικαιούχοι θα μπορούν να σηκώσουν 420 ευρώ την ίδια μέρα και 420 ευρώ το Σάββατο, καθώς αλλάζει η εβδομάδα. Αντιθέτως αν πιστωθούν το Σάββατο θα κάνουν ανάληψη 420 ευρώ την ίδια μέρα και θα πρέπει να περιμένουν το επόμενο Σάββατο για να ξανασηκώσουν 420 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν πληρωμές και αγορές με κάρτες ή μέσω e-banking.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER