Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 09:13

Παράταση αγωνίας για την επιδότηση

Γράφτηκε από την

Με μια μέρα καθυστέρηση, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, αναρτήθηκαν χθες το απόγευμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ οι πινάκες με τα δικαιώματα επιδότησης.

Κανένας όμως δεν γνωρίζει αν η προκαταβολή θα μπει σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών ή αν οι δικαιούχοι θα την εισπράξουν από την ερχόμενη εβδομάδα. Το πιο πιθανό είναι να πιστωθούν σήμερα το απόγευμα ή το βράδυ οι λογαριασμοί και έτσι οι δικαιούχοι θα μπορούν να σηκώσουν μέρος των χρημάτων μόνο με κάρτα από τα ΑΤΜ. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει νέα καθυστέρηση και οι λογαριασμοί να πιστωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους δικαιούχους δεν έμαθαν ούτε χθες το ποσό της βασικής ενίσχυσης γιατί η ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ζητά μόνο το ΑΦΜ, όπως είχε ανακοινώσει ο κ. Αποστόλου, αλλά και τους κλειδάριθμους της ηλεκτρονικής αίτησης, τους οποίους όμως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι αγρότες, καθώς την υπέβαλαν μέσω τρίτου φορέα (ΕΝΩΣΗ ή ΜΕΣΥΝΕΛ).

Σε κάθε περίπτωση, πολλοί δικαιούχοι θα εκπλαγούν από το ύψος της επιδότησης που δικαιούνται, καθώς υπάρχουν σημαντικές περικοπές. Διευκρινίζεται ότι η “Ατομική Πράξη Προσδιορισμού των Προσωρινών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης” δεν περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το “πρασίνισμα”. Εγκυρες πηγές εκτιμούν ότι το τελικό ποσό που θα εισπράξουν οι αγρότες θα είναι 45% υψηλότερο από το ποσό της “Ατομικής Πράξης Προσδιορισμού των Προσωρινών Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης”.