Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2015 18:53

Παρουσίαση της κοινής άλεσης του ελαιοκάρπου 

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση της κοινής άλεσης του ελαιοκάρπου 

Παρουσίαση της εφαρμογής κοινής άλεσης του ελαιοκάρπου, με μέτρηση της ελαιοπεριεκτικότητας και ταυτόχρονα της οξύτητας του ελαιόλαδου, θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στις 7 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας.

Παράλληλα θα υπάρχει παρουσίαση του Χημείου και των νέων τεχνικών στην κοινή άλεση αλλά και στην ποιότητα του ΠΟΠ Καλαμάτα. Επίσης, θα γίνει πλήρης ανάλυση των δεδομένων κοινής και μεμονωμένης άλεσης, με την προβολή σχετικού βίντεο.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η κοινή άλεση μπορεί να επιφέρει μείωση του κόστους προς όφελος του ελαιοτριβέα, άρα και τη μείωση του “δικαιώματος” προς όφελος του ελαιοπαραγωγού - όπως επίσης και τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας αλλά και τη μείωση των αποβλήτων. Εφαρμόζεται εδώ και χρόνια με επιτυχία σε δεκάδες ελαιοτριβεία κυρίως στην Λακωνία και στην Κρήτη. Με τη δυνατότητα που παρείχε το πρόγραμμα των ΟΕΦ εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη Μεσσηνία στο διφασικό ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας. Στην παρουσίαση, η οποία θα γίνει από ειδικό χημικό, θα υπάρχει η δυνατότητα στους συμμετέχοντες, φέρνοντας ένα μικρό δείγμα ελαιόκαρπου, να τους δοθούν άμεσα τιμές ελαιοπεριεκτικότητας και οξύτητας, χωρίς κόστος. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία ΠΟΠ Καλαμάτα.


NEWSLETTER