Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 20:37

Ουρές στα ΕΛΤΑ Μεσσήνης για το εργόσημο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ουρές στα ΕΛΤΑ Μεσσήνης για το εργόσημο (βίντεο)

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά ήταν η κίνηση που κατεγράφη φέτος στο ταχυδρομείο της Μεσσήνης όσον αφορά στα εργόσημα.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες του 2015 καθημερινά περίμεναν στην ουρά 300 και 400 άτομα, αγρότες κι εργάτες, κυρίως λόγω του ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ελαιοσυγκομιδή και επιπλέον γιατί οι αγρότες συγκέντρωσαν και τα τελευταία δικαιολογητικά για τα έξοδα που θα συμπεριλάβουν στη φετινή φορολογική τους δήλωση.

Σύμφωνα με τον υπάλληλο των ΕΛΤΑ στη Μεσσήνη, Μαρίνο Σταθόπουλο, η κίνηση είναι αυξημένη κάθε μήνα του χρόνου στο συγκεκριμένο κατάστημα, καθώς οι αγροτικές εργασίες είναι αρκετές όλη τη χρονιά, με αιχμή την περίοδο συγκομιδής της πατάτας και φυσικά αυτό το διάστημα που πλήθος εργατών απασχολούνται στους ελαιώνες. Όπως μάλιστα εξηγεί, πλέον έχουν άπαντες ενημερωθεί και όλοι οι εργάτες γης και οι αγρότες θέλουν το εργόσημο. 

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περιμένοντας στην ουρά επί ώρες, λόγω της αυξημένης κίνησης των τελευταίων ημερών του έτους, διαμαρτυρήθηκαν για πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία, γεγονός που προδίδει πως προφανώς χρειάζεται μια γενικευμένη ενημέρωση όσον αφορά στην ηλεκτρονική πληρωμή των εργόσημων ή απλοποίηση της διαδικασίας στα σημεία πληρωμής.

Κ.Δ.


NEWSLETTER