Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 09:14

Προσδοκίες για άνοδο της τιμής: 3,15 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προσδοκίες για άνοδο της τιμής: 3,15 ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο 

Στα 3,15 ευρώ το κιλό διαμορφώνεται η τιμή του ελαιολάδου τη συγκεκριμένη περίοδο, το πρώτο 10ήμερο του 2016, στη Μεσσηνία.

Αυτό επιβεβαιώνει στην "Ε" ο πρόεδρος των ελαιοτριβέων στο νομό Γιάννης Ηλιάδης και παρατηρεί πως η φετινή είναι καλή χρονιά για το προϊόν και τους παραγωγούς.

Για την Ανω Μεσσηνία, την περιοχή που δραστηριοποιείται, μας ενημέρωσε ότι η παραγωγή θα διαρκέσει όλο τον Ιανουάριο και παρατήρησε πως «φέτος δεν ήταν η χρονιά μας, αλλά όλος ο κόσμος πήγε καλύτερα απ’ ότι περίμενε. Και οι αποδόσεις είναι καλές, έχουν βελτιωθεί».

Οσον αφορά όλο το νομό, ο πρόεδρος των μεσσηνίων ελαιοτριβέων επεσήμανε πως «είναι καλή χρονιά. Και οι περιοχές της Πυλίας, παρότι δεν είναι στη χρονιά τους, πλησιάζουν την περσινή».

Σημείωσε ότι «ήταν πολύ σημαντικό το ό,τι η τιμή δεν έπεσε κάτω από τα 3 ευρώ. Τώρα είναι στα 3,15, ανάλογα και με την ποιότητα και αισιοδοξούμε πως θα βελτιωθεί. Πιστεύω ότι θα ανέβει η τιμή τους επόμενους μήνες. Δυστυχώς, όπως είναι γνωστό, δεν καθορίζουμε εμείς την τιμή, επηρεαζόμαστε από τους Ιταλούς και τους Ισπανούς».

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER