Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 11:54

Αγροτικά μπλόκα σε 3 σημεία της Πατρών-Πύργου

Γράφτηκε από την
Αγροτικά μπλόκα σε 3 σημεία της Πατρών-Πύργου

Κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για αύριο οι αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

 

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της Αχαΐας Νίκος Ζαφειρόπουλος, αύριο στις 12:00, οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας. «Οι αγρότες είναι απογοητευμένοι με τα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση» ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, προσθέτοντας: «είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε, διότι αν εφαρμοστούν τα όσα προβλέπονται για τη φορολογία, τα αγροτικά μας προϊόντα θα πάψουν να είναι ανταγωνιστικά».

Στην Ηλεία, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού Ανδρέας Τσουκαλάς, από νωρίς αύριο το πρωί οι αγρότες θα παρατάσσουν τα τρακτέρ σε δύο σημεία της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Μαραθιάς και του Κουρτεσίου. Όπως είπε ο Ανδρέας Τσουκαλάς, «αν εφαρμοστούν τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τη φορολογία, τότε θα μπει ταφόπλακα στο αγροτικό επάγγελμα γι' αυτό και εμείς είμαστε μια γροθιά και θα αγωνιστούμε για να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο». 

Στην Αιτωλοακαρνανία, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση αγροτών και κτηνοτρόφων στο Παπαστράτειο μέγαρο Αγρινίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προτάθηκαν δράσεις και κινητοποιήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου όπως είπαν οι συμμετέχοντες «να αποτραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό». Επίσης, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί συντονιστική επιτροπή, η οποία θα καθορίσει τους τρόπους των κινητοποιήσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER