Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 09:03

Σε αγροτικό κλοιό από χθες η Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σε αγροτικό κλοιό από χθες η Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού, με τους αγρότες να δίνουν τον τόνο ξεκινώντας αποκλεισμούς δρόμων. Το ταξίδι από την Καλαμάτα στην Αθήνα από χθες μετά το μεσημέρι διεξαγόταν μετ' εμποδίων μιας και οι δρόμοι ανοιγόκλειναν.

Ειδικότερα, γύρω από την Καλαμάτα από τις 2.30 μέχρι τις 4.30 το απόγευμα επικράτησε πραγματικό κομφούζιο, μιας και η πρόσβαση έκλεισε τόσο στον κεντρικό δρόμο στο Ασπρόχωμα όσο και σε παράδρομους στον κάμπο. Οι αγρότες που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους παραταγμένοι στους κόμβους θα συνεδριάσουν εκ νέου σήμερα το πρωί και θα αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν στο ότι θα υπάρξει κλιμάκωση με πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων.ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Μπλόκα με αποκλεισμούς δρόμων από τη Μεσσήνη μέχρι το Ασπρόχωμα και ως τα διόδια των Αρφαρών πραγματοποίησαν χθες οι αγρότες της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία. Γύρω στα 70 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν πριν τις 11 το πρωί στον κόμβο της Μεσσήνης και σταδιακά άρχισαν να κλείνουν τους κόμβους του αεροδρομίου Καλαμάτας προς τον αυτοκινητόδρομο και του Ασπροχώματος και λίγο αργότερα έκλεισαν για μικρό διάστημα και τα διόδια των Αρφαρών. Από τις 2 ως τις 4.30 το απόγευμα όλα τα τρακτέρ συγκεντρώθηκαν και έκλεισαν τον κόμβο του Ασπροχώματος, όπου και παραμένουν παρατεταγμένα στις δύο πλευρές του δρόμου. Σήμερα το πρωί οι αγρότες πρόκειται να αποφασίσουν για τη συνέχιση και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.
Οι δράσεις αυτές γίνονται σε συνεννόηση με το Πανελλήνιο Συντονιστικό των Αγροτών. Τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις εκφράζουν οι αγρότες από του Χανδρινού, τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά, που βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους σε δρόμους και πλατείες των περιοχών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες από του Χανδρινού θα κινηθούν με τα τρακτέρ τους αύριο στη Μεσσήνη και στο Ασπρόχωμα για να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
Οι αγρότες αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό - "σφαγείο" όπως τονίζουν οι ίδιοι και διεκδικούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να μην το φέρει καν στη Βουλή. Επίσης: Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 ευρώ.

ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΙΣΘΜΟΣ

Χθες το απόγευμα, νέο μπλόκο προστέθηκε στην Πελοπόννησο από αγρότες της Αρκαδίας. Περίπου 50 άτομα, με 30 τρακτέρ και λίγα αγροτικά αυτοκίνητα είχαν συγκεντρωθεί στον κόμβο του ΟΓΑ Πελοποννήσου, στον περιφερειακό της Τρίπολης. Οι αγρότες θα βρίσκονται στον κόμβο του ΟΓΑ Πελοποννήσου κι από εκεί θα εξορμούν καθημερινά, σύμφωνα με τις αποφάσεις του τοπικού συντονιστικού, κυρίως με τον αποκλεισμό περιφερειακών υπηρεσιών στην πόλη ή ακόμα και με αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου που βρίσκεται κοντά. Εν τω μεταξύ οι αγρότες στο μπλόκο του Ισθμού είχαν ενισχύσει τις δυνάμεις τους και προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, από τις 12 ως τις 2.15 το μεσημέρι, στο ύψος των διοδίων Καλαμακίου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER