Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 16:47

Συγκεντρώνουν τρακτέρ για τον κόμβο του Καλού Νερού 

Γράφτηκε από την
Συγκεντρώνουν τρακτέρ για τον κόμβο του Καλού Νερού 

Σε κινητικότητα βρίσκονται οι αγρότες της Τριφυλίας και ειδικά των Γαργαλιάνων, με στόχο τη συγκέντρωση δυνάμεων προκειμένου να κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Καλού Νερού.

Ηδη οι αγρότες από την περιοχή των Γαργαλιάνων έχουν κάνει από το πρωί του Σαββάτου προσυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και παραμένουν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα. Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποίησαν ανοιχτή γενική συνέλευση στην πλατεία, ενώ για σήμερα το απόγευμα έχουν προγραμματίσει νέα συνέλευση στον ίδιο χώρο, προκειμένου να παρθούν και οι τελικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους, με στόχο να μετακινηθούν με αγρότες της υπόλοιπης Τριφυλίας στον κόμβο του Καλού Νερού. Εξάλλου για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους χθες το βράδυ είχαν προγραμματίσει νέα γενική συνέλευση και οι αγρότες των Φιλιατρών, οι οποίοι όμως βρίσκονται εν μέσω καλλιεργητικών εργασιών.

Να επικρατήσει η λογική και ο διάλογος καλεί την κυβέρνηση εκ μέρους του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υπάρξει γενικός ξεσηκωμός όχι μόνο από όλους τους αγρότες αλλά και τους επαγγελματίες απέναντι σε αυτά τα μέτρα.

Μιλώντας στην «Ε» χαρακτηριστικά σημείωσε: «Συσπειρώνουμε τις δυνάμεις για να συμπαρασταθούμε στην παναγροτική εξέγερση που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Τα μέτρα αυτά που προτείνουν δεν μπορούν να εφαρμοστούν, πρέπει να καθίσουμε κάτω να κουβεντιάσουμε. Οι υπουργοί που βγαίνουν και μιλάνε ψεύδονται, παρουσιάζουν ψεύτικα στοιχεία και ως προς τις εισφορές μας, λέγοντας πως είναι 350 εκ., όταν αυτές από τη στιγμή που εφαρμόστηκε η φορολογία του 13% έφτασαν στο 1,2 δισ. Λένε επίσης ότι δεν πλήττεται άμεσα το εισόδημά μας, όταν το 2020 θα μας παίρνουν το 65% του εισοδήματος χωρίς να υπολογίζουμε ΕΝΦΙΑ και λοιπές εισφορές, θα μας παίρνουν 26% φόρο εισοδήματος, 30% περίπου ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές συν ένα 10% που είναι φόρος επιτηδεύματος και φόρος αλληλεγγύης. Σε μια χώρα που εδώ και πέντε χρόνια βρίσκεται σε ύφεση και μνημόνια πώς θα μπορέσουμε εμείς να αντεπεξέλθουμε; Πρέπει να επικρατήσει η λογική προς όλες τις κατευθύνσεις και πρέπει να καταλάβουν ότι προσπαθούμε να επιβιώσουμε».

Οσο για τις κινήσεις τους από δω και πέρα τόνισε: «Οφείλουμε σαν Τριφυλία να έχουμε παρουσία σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα. Από την πλευρά μας παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ήδη έχουμε προχωρήσει σε προσυγκέντρωση, έχοντας μαζέψει 50 τρακτέρ στην πλατεία της πόλης μας. Σίγουρα θα θέλαμε πολύ περισσότερα τρακτέρ με βάση και τα μέτρα που θέλουν να περάσουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι τα μέτρα αυτά απευθύνονται σε όλους και τους επαγγελματίες. Είμαστε σε επαφή με τους συναδέλφους στα Φιλιατρά, πρέπει να δημιουργηθεί κλίμα και να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος, να στηθεί και να ακουστεί η φωνή μας από το δρόμο, αυτός είναι ο στόχος μας. Υπάρχει η σκέψη να κατέβουμε στον κόμβο του Καλού Νερού, αυτό θα αποφασιστεί από τη γενική συνέλευση, η οποία θα γίνει στην κεντρική πλατεία, ανοιχτή όπως και η προηγούμενη για να μας ακούει όλη η πόλη. Δεν είμαστε κλέφτες όπως θέλουν να μας παρουσιάζουν».


NEWSLETTER