Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 14:16

Αγρότες από τους Γαργαλιάνους έκλεισαν τον κόμβο στο Καλό Νερό 

Γράφτηκε από τον
Αγρότες από τους Γαργαλιάνους έκλεισαν τον κόμβο στο Καλό Νερό 

Στον κόμβο του Καλού Νερού κατέβηκαν χθες το πρωί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα αγρότες από τους Γαργαλιάνους και έκλεισαν συμβολικά το δρόμο για δύο μισάωρα εντατικοποιώντας τις κινητοποιήσεις τους, καθώς ήδη από το Σάββατο έχουν κατεβάσει τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι αγρότες της περιοχής κλιμακώνουν σταδιακά τον αγώνα τους και ζητούν να επικρατήσει η λογική, αλλά και να ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος ενάντια αυτών των μέτρων, που αφορούν και πλήττουν όλους.

Οι αγρότες από τους Γαργαλιάνους αρχικά είχαν αποφασίσει να πάνε στη Μεσσήνη. Ομως χθες το πρωί άλλαξαν τα σχέδιά τους και έτσι αφού συγκέντρωσαν μια δύναμη περίπου πενήντα αγροτικών, αποφάσισαν να μεταβούν στον κόμβο του Καλού Νερού. Σχηματίζοντας κονβόι πέρασαν από τα Φιλιατρά κάνοντας το γύρο της πλατείας, κάτι που έκαναν και στην Κυπαρισσία και κατέληξαν στο Καλό Νερό λίγο μετά τις 11. Εκεί αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για μισή ώρα, κάτι που επανέλαβαν και στις 3 το μεσημέρι, για να αποχωρήσουν στην συνέχεια. Στο σημείο βρισκόταν δύναμη της Τροχαίας Κυπαρισσίας ρυθμίζοντας την κυκλοφορία. Καθώς ήταν μικρό το χρονικό διάστημα του κλεισίματος, δεν υπήρξαν εντάσεις με τους διερχόμενους οδηγούς.

Από εκεί και πέρα οι αγρότες παραμένουν σε ετοιμότητα και πλέον ετοιμάζονται για τις επόμενες πιο δυναμικές τους κινήσεις, αφού συσπειρώσουν και άλλο κόσμο στο πλάι τους.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι χθες το "παρών" στις κινητοποιήσεις τους έδωσαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας Νίκος Αναστασόπουλος, δικηγόροι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου από την Προσωρινή Διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων τόνισε: «Από σήμερα ενδυναμώνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Είμαστε στον κόμβο του Καλού Νερού για συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος. Καλούμε όλους τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες -που ήδη είναι μαζί μας- να φωνάξουμε και να αντισταθούμε στα παράλογα μέτρα και τα νομοσχέδια που θέλουν να καταθέσουν. Εμείς λέμε ότι και αυτά τα μέτρα να ψηφιστούν, δεν θα υπάρχει δυνατότητα στην πράξη να αποδώσουν γιατί είναι μέτρα που απαγορεύουν την ιδιωτική επιχειρηματικότητα σε όλους τους τομείς. Με το σύνολο των μέτρων αυτών όποιος επιχειρεί είναι καταδικασμένος σε σύντομο χρονικό διάστημα να κλείσει τις δραστηριότητές του. Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση σε όλους ότι πρέπει να προτάξουμε τα οχήματά μας, τα σώματά μας, προτού οδηγήσουμε τη χώρα μας σε άλλες άσχημες καταστάσεις. 

Ζητάμε να επικρατήσει η φωνή της λογικής. Κατηγορούν τους αγρότες ότι είμαστε φοροφυγάδες, ότι παίρνουμε επιδοτήσεις. Εμείς τους απαντάμε ότι παρουσιάζετε πλαστά στοιχεία. Από τα χείλη του υπουργού ακούστηκε ότι οι αγρότες συνεισφέραμε 350 εκ. Είναι ψευδή τα στοιχεία, γιατί είναι του 2014 και όχι του 2015 που μεγάλο μέρος του αγροτικού πληθυσμού ξεκίνησε την τήρηση βιβλίων. Η εισφορά μας ξεπερνά το 1 δις. Οι επιδοτήσεις δεν αφορούν μόνο τους αγρότες. Οι αγρότες που παίρνουν είναι 350.000, ενώ οι επιδοτήσεις αντιστοιχούν σε 850.000 ενεργοποιήσεις. Στοχοποιούνται οι αγρότες.

Αν δεν επικρατήσει η λογική, εμείς θα είμαστε εδώ και δεν θα φύγουμε. Γιατί αν φύγουμε τώρα, έχουμε φύγει διαπαντός. Να επικρατήσει η λογική και να καθίσουμε να τα κουβεντιάσουμε όλα».

Ο κ. Παπαχριστοφίλου τόνισε ακόμη ότι θέλουν να αφυπνίσουν όλους τους πολίτες. "Το πρόβλημα είναι ενιαίο και καλούμαστε όλοι μαζί να στοχεύσουμε σε ένα κοινό αγώνα" συμπλήρωσε. 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER