Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 08:43

Το Πάσχα το υπόλοιπο των επιδοτήσεων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το Πάσχα το υπόλοιπο των επιδοτήσεων

Μέχρι το Πάσχα θα καταβληθούν τα υπολειπόμενα ποσά των αγροτικών επιδοτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ΑγροΤύπος, ο στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης (10%) να δοθεί μαζί με την πράσινη ενίσχυση μέσα στον Απρίλιο και συγκεκριμένα μέχρι το Πάσχα.

Σταδιακά θα γίνει η καταβολή των συνδεδεμένων, ανάλογα τον χρόνο στον οποίο θα κατατεθούν τα στοιχεία της εκάστοτε καλλιέργειας στον Οργανισμό. Προς τα μέσα Απριλίου τοποθετούνται οι πληρωμές για τις συνδεδεμένες με εξαίρεση το βαμβάκι.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των συνδεδεμένων (18 καθεστώτα) και της διαδικασίας ελέγχου που ακολουθείται, χρειάζεται κάποιος χρόνος επεξεργασίας ανάλογα με το καθεστώς της συνδεδεμένης. Σύμφωνα με τον κανονισμό, όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο πηγή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι συνδεδεμένες πρέπει να πληρωθούν έως τις 30/6 ανάλογα και με τις ημερομηνίες υποβολής των στοιχείων στον Οργανισμό. Φέρνοντας παράδειγμα το ρύζι, τα στελέχη του Οργανισμού μας ανέφεραν ότι η προθεσμία υποβολής των τιμολογίων στον ΟΠΕΚΕΠΕ έληγε στις 28/2, ωστόσο οι ορυζοπαραγωγοί ζήτησαν παράταση που είναι πιθανόν να δοθεί και ως εκ τούτου τα στοιχεία να υποβληθούν τελικά μέχρι τις 28/3. Κατά συνέπεια, ανάλογα με το πότε θα «φτάσουν» τα στοιχεία για την εκάστοτε συνδεδεμένη θα δρομολογηθεί και η πληρωμή.

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER