Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 22:45

Οι αγρότες άνοιξαν την παλαιά εθνική οδό στον Ισθμό

Γράφτηκε από την
Οι αγρότες άνοιξαν την παλαιά εθνική οδό στον Ισθμό

'Ανοιξαν πριν από λίγο οι αγρότες την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό κι επιτρέπεται η διέλευση των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων.

Τα φορτηγά δεν περνούν και παραμένουν στην άκρη του δρόμου, ενώ η κυκλοφορία πλέον στην Αθηνών - Κορίνθου διεξάγεται μέσω μικρής παράκαμψης, από τον Ισθμό στο Καλαμάκι κι ως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων όπου επανακάμπτουν στην νέα εθνική οδό.

Εν τω μεταξύ τα μεσάνυχτα οι αγρότες θα ανοίξουν και τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης στο ύψος των διοδίων Νεστάνης, που κρατούν κλειστό από χθες το απόγευμα.

Δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν αποκλείσει οι αγρότες

Άνοιξαν λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ, οι εθνικές οδοί Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου και Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, όπου νωρίτερα οι αγρότες είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες προγραμματίζουν να προχωρήσουν και αύριο σε αποκλεισμούς δρόμων.

Ειδικότερα, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 10:30 το πρωί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσολογγίου, ενώ στις 5:00 το απόγευμα, θα αποκλείσουν για πέντε ώρες την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρο αποκλεισμό του κόμβου Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 το μεσημέρι, έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ανοίγει το τελωνείο στην Εξοχή

Ανοίγει στις 11 το βράδυ και για επτά ώρες το τελωνείο της Εξοχής στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε αργά το απόγευμα η γενική συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, o επικεφαλής του συντονιστικού αγώνα του μπλόκου, Θεοδωρής Ιφόγου, «θα κλείσουμε και πάλι το τελωνείο στις 6 το πρωί, και από τις δύο πλευρές, και μετά, το πότε θα ανοίξει και πάλι θα συζητηθεί εντός της αυριανής ημέρας». Σημείωσε δε, πως είναι «βέβαιος» ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που λήφθηκε χθες στη συνάντηση της Κατερίνης, την οποία και συγκάλεσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Δωδεκάωρος αποκλεισμός των Τεμπών

Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα είναι και αύριο κλειστά τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν απόψε οι αγρότες του μπλόκου. Στο μεταξύ, εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ από το Σάββατο.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο το βράδυ στην νέα γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER