Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 17:27

Δυναμικό μπλόκο στο Καλό Νερό 

Γράφτηκε από τον
Δυναμικό μπλόκο στο Καλό Νερό 

Δυναμική ήταν η χθεσινή παρουσία των αγροτών στο μπλόκο του Καλού Νερού, όπου βρίσκονται από την Τρίτη το μεσημέρι. Χθες προχώρησαν σε 6ωρο αποκλεισμό των δρόμων, αρχικά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και στην συνέχεια από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 7 το απόγευμα, έχοντας στο πλευρό τους και την υποστήριξη και άλλων επαγγελματικών ομάδων της περιοχής. 

Οι αγρότες μιλούν για συνεχή αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Οπως σημειώνουν, δεν πρόκειται να αποσυρθούν από τα μπλόκα αν δεν δικαιωθούν όλα τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, χθες στις 11 το πρωί απέκλεισαν τον δρόμο προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ η παρουσία αγροτών από την ευρύτερη περιοχή ήταν πολύ μεγάλη, όπως μεγάλη ήταν και η συμμετοχή και άλλων επαγγελματιών, όπως εμπόρων, μηχανικών, δικηγόρων, καθώς πολλά από τα αιτήματά τους είναι κοινά. Το "παρών" με τα οχήματά τους έδωσαν και ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης.

Κατά την 4ωρη διάρκεια του αποκλεισμού, δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων, καθώς λόγω της γενικής απεργίας η κίνηση ήταν μειωμένη, ενώ αρκετοί ήταν ενημερωμένοι για τις ώρες κλεισίματος του δρόμου. Οι δυνάμεις της Τροχαίας που βρίσκονταν στο σημείο, φρόντιζαν για την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στο χώρο του μπλόκου από την πρώτη μέρα δεσπόζει ένα φέρετρο συμβολίζοντας το θάνατο του αγρότη. Μάλιστα χθες μπήκε και ένας μέσα σε αυτό. Επίσης χθες στήθηκε και ψησταριά, ενώ κάποια στιγμή την παρουσία του έκανε και ένας γάιδαρος δαφνοστεφανωμένος. 

Σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι των αγροτών τόνισαν: 

Ο Νίκος Σινάνης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής υπογράμμισε: «Από το μπλόκο εδώ χαιρετίζουμε όλους τους αγωνιστές πανελλαδικά, τους αγρότες, τους εργάτες, ειδικά την σημερινή ημέρα που παλεύουν για την επιβίωση ενάντια στην εξαθλίωσή τους. Χαιρετίζουμε όλα τα μπλόκα των αγροτών ανά την Ελλάδα και μαζί με το μπλόκο στο Καλό Νερό υποσχόμαστε ότι θα μείνουμε μέχρι να δικαιωθούν όλα τα αιτήματά μας, μέχρι την τελική νίκη. Κάποτε παλεύαμε οι αγρότες για αξιοπρέπεια. Τώρα παλεύουμε για την επιβίωσή μας. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ολοι το έχουμε καταλάβει. Ολοι προσπαθούμε, όλοι εδώ στον κόμβο του Καλού Νερού είναι μαζί με όλους τους φορείς. Τα αιτήματά μας είναι πάρα πολλά. Και με το ασφαλιστικό-φορολογικό μας έφεραν την ταφόπλακα. Σαν αγρότες εδώ τελειώσαμε και γι' αυτό προτιμάμε να πεθάνουμε στους δρόμους μέχρι να φέρουμε τη νίκη».

Ο Νίκος Αθανασόπουλος πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Ελαιώνας» τόνισε: «Ολοι οι αγρότες ενωμένοι χωρίς κομματικές ταυτότητες, τις οποίες έχουμε αφήσει σπίτια μας, αγωνιζόμαστε για απόσυρση του φορολογικού-ασφαλιστικού και των τεκμηρίων διαβίωσης».

Ο Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών σημείωσε: «Είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και βροντοφωνάζουμε "Οχι". Ενα δυνατό "Οχι" στα νομοσχέδια που πρόκειται να εξαφανίσουν την ιδιωτική παραγωγή και τον ιδιωτικό τομέα. Αποφασισμένοι όλοι για ένα αγώνα μέχρι εσχάτων δεν θα φύγουμε καθόλου από εδώ. Η παρουσία μας θα γίνεται δυναμικότερη και αυτό φαίνεται από το κλίμα που διαμορφώνεται σιγά – σιγά. Δεν υπάρχει περιθώριο να γυρίσουμε πίσω. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Μιλάμε για μέτρα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Αν ψηφιστούν, θα οδηγήσουν σε λάθος κατεύθυνση τη χώρα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ χειρότερη η εικόνα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Πρέπει να αντιληφθούν οι κυβερνώντες και η Ε.Ε. ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο. Για να υπάρχει ανάπτυξη σε αυτή την χώρα και να δρομολογηθεί σε μια σωστή βάση, πρέπει ο ιδιωτικός τομέας, που έχει την περίοδο της 6ετούς κρίσης 1,2. εκ. ανέργους, που έχει θανάτους, να μείνει υγιής και να οδηγηθεί στην σωστή κατεύθυνση, που είναι η κατεύθυνση της λογικής. Ας λογικευτούν όλοι».

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER