Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 09:01

Ρεκόρ παραγωγής όλων των εποχών: 29.500 τόνοι λάδι στην Τριφυλία 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ρεκόρ παραγωγής όλων των εποχών: 29.500 τόνοι λάδι στην Τριφυλία 

Ρεκόρ παραγωγής όλων των εποχών, πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας, σημείωσε η φετινή παραγωγή ελαιόλαδου στην περιοχή της Τριφυλίας, φτάνοντας τους 29,5 χιλιάδες τόνους και ξεπερνώντας όλες τις εκτιμήσεις.

Η σημαντική αύξηση της παραγωγής οφείλεται στην αυξημένη καρπόδεση αλλά και στις υψηλές αποδόσεις που είχε ο καρπός σε λάδι.

Η αύξηση της παραγωγής, όπως μας επισήμανε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, είναι περίπου στο 35% του μέσου όρου πενταετίας που έχουμε στην περιοχή και είναι στους 22.000 τόνους. Οπως είπε, αυτό οφείλεται στις καλλιεργητικές φροντίδες των παραγωγών αλλά και στις υψηλές αποδόσεις που είχαμε - αν αναλογιστεί κανείς ότι ορισμένες σημαντικές περιοχές όπως οι Γαργαλιάνοι φέτος δεν είχαν τη μεγαλύτερη παραγωγή τους.

Το σύνολο της παραγωγής στην Τριφυλία ξεπέρασε κάθε εκτίμηση και αντιστοιχεί στο 11% της συνολικής παραγωγής στη χώρα μας, υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος - για να συμπληρώσει πως για φέτος είναι χαρακτηριστικό πως τον μήνα Φεβρουάριο η συγκομιδή έφτασε τους 4.000 τόνους, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ, ενώ αν και είμαστε στο Φεβρουάριο βλέπουμε ακόμη κάποιες μικρές ποσότητες να μαζεύονται αυτή την περίοδο.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER