Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 15:00

Ετοιμάζονται για Αθήνα οι Μεσσήνιοι αγρότες

Γράφτηκε από την

Επανέρχονται από σήμερα τα μπλόκα στον κόμβο του Καλού Νερού από τους αγρότες της Τριφυλίας, μετά το διήμερο που άφησαν τον δρόμο ανοιχτό λόγω του εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά, προκειμένου να διευκολυνθούν οι προσκυνητές.

Οπως έχει αποφασίσει η συντονιστή επιτροπή των αγροτών, σήμερα ο δρόμος θα κλείσει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από εκεί και πέρα ετοιμάζονται για τη μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στην Αθήνα. Οι αγρότες της Τριφυλίας ετοιμάζονται ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή στην Αθήνα και ήδη έχουν κλείσει πούλμαν για τη μετακίνησή τους. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει και σκέψεις να φύγουν ακόμη και με τρακτέρ από την Τριφυλία και να φτάσουν με αυτά στην Αθήνα, χωρίς όμως να έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις. Πάντως, στον κόμβο του Καλού Νερού θα παραμείνουν τα τρακτέρ και θα υπάρξει ομάδα περιφρούρησης από τους αγρότες, την ώρα που οι συνάδελφοί τους θα έχουν μεταβεί στην πρωτεύουσα.

Εξάλλου δυναμική παραμένει η κινητοποίηση και στο μπλόκο του Ασπροχώματος, που χθες ήταν κλειστό και πάλι από τις 12 το μεσημέρι έως και τα μεσάνυχτα, κάτι που κατά τα φαινόμενα θα ισχύσει και σήμερα, ενώ αύριο θα λάβουν και αυτοί μέρος στις διαδηλώσεις της Αθήνας.

 

Σύσκεψη στο Χανδρινού

Σε σύσκεψη καλεί τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής σήμερα στις 7 μ.μ. στα γραφεία του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού.  Εκεί θα συζητηθούν λεπτομέρειες για τη μετάβαση στην Αθήνα, αλλά και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο άμεσο μέλλον.

"Στο μπλόκο Ασπροχώματος τις ημέρες της αγροτικής - παλλαϊκής συγκέντρωσης στην Αθήνα, αποσύρουμε τον κύριο όγκο των τρακτέρ. Αφήνουμε συμβολικά λίγες δυνάμεις, με σκοπό, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας, την επιστροφή στο σημείο, με μαζικότερη συμμετοχή για περαιτέρω κλιμάκωση (κλείσιμο εφορίας, τράπεζας κ.ά.)" τονίζουν χαρακτηριστικά και συνεχίζουν: "Λεωφορεία για Αθήνα από Μεσσηνία θα ξεκινήσουν Παρασκευή και Σάββατο. Συγκεκριμένα από Χανδρινού θα ξεκινήσουν Παρασκευή πρωί και μεσημέρι. Ενα λεωφορείο από Αθήνα για Καλαμάτα θα επιστρέψει Σάββατο βράδυ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6947-430451, 6988-033478".

Κ.Μπ.