Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 08:44

Κλείνουν το Καλό Νερό οι αγρότες της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Κλείνουν το Καλό Νερό οι αγρότες της Τριφυλίας

Επέστρεψαν στο μπλόκο του Καλού Νερού οι αγρότες της Τριφυλίας  μετά το συλλαλητήριο στην Αθήνα και συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους. Στο Ασπρόχωμα δεν υπήρχαν χθες τρακτέρ και σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα αποφασίσουν για το τι θα πράξουν.

Οι αγρότες στο Καλό Νερό αποφάσισαν το κλείσιμο του δρόμου σήμερα από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα. Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της περιοχής για συμμετοχή στην κινητοποίηση με συγκέντρωση ακόμη περισσότερων τρακτέρ στο Καλό Νερό προκειμένου να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Χθες το απόγευμα μάλιστα πραγματοποίησαν και ανοιχτή γενική συνέλευση. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής ο Νίκος Σινάνης επισήμανε: "Η εβδομάδα που έρχεται είναι κρίσιμη. Είναι εβδομάδα πολιτικών αποφάσεων για αυτό πρέπει να στηρίξουμε τα μπλόκα, να παραμείνουν τα τρακτέρ και ο δρόμος να είναι κλειστός. Οργανωνόμαστε γιατί έχουμε δύσκολο αγώνα". Ανακοίνωσε το πλαίσιο διεκδίκησης με το οποίο συμφώνησε και η γενική συνέλευση που είναι "όχι" στο ασφαλιστικό, "όχι" στο φορολογικό, "όχι" στα τεκμήρια διαβίωσης, μείωση του κόστους παραγωγής, κόκκινα δάνεια, απόσυρση φόρου στο κρασί και το τσίπουρο, αφορολόγητο 12.000 ευρώ κατά άτομο.
Ορίστηκε επίσης μια τετραμελής επιτροπή η οποία θα έχει την αρμοδιότητα να έρχεται σε επαφή με τα άλλα μπλόκα της Πελοποννήσου αλλά και όλης της Ελλάδας, την οποία αποτελούν οι Νίκος Σινάνης, Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου, Κώστας Κανναβός και Μπάμπης Αλεξόπουλος.
Τέλος ο Νίκος Σινάνης απεύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή όλων των αγροτών στον αγώνα. Οπως τόνισε, "πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να έρθει κοντά μας. Δεν μπορεί να βγει πέρα ο αγώνας με 40-50 άτομα. Πρέπει να δεσμευτούν όλοι να φέρουν τα τρακτέρ στον κόμβο". 
Παρεμβάσεις υπήρξαν και από άλλους αγρότες, που τόνισαν ότι δεν μπορεί τα τρακτέρ να είναι στα υπόστεγα στα χωριά και μάλιστα τα εκεί κοντινά και να μην βρίσκονται στον κόμβο. Επίσης διαβάστηκε και ανακοίνωση του μπλόκου για τα επεισόδια που έγιναν στο  Χαϊδάρι, στην οποία αναφέρεται: «Το μπλόκο του Καλού Νερού Τριφυλίας καταγγέλλει την βάναυση επίθεση που δέχτηκε με χημικά στο Χαϊδάρι, μαζί με όλους του Πελοποννήσιους διαδηλωτές, από το μηχανισμό καταστολής της κυβέρνησης. Ο πόλεμος που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος μας είχε σαν σκοπό να μας τρομοκρατήσει και να μας εμποδίσει να μπούμε στην Αθήνα και να ενωθούμε με τους άλλους συναδέλφους μας από άλλα μέρη της χώρας. Και ενώ η κυβέρνηση τελικά δεν κατάφερε να μας εμποδίσει ούτε να μας τρομοκρατήσει, καταφεύγει (με την βοήθεια και των ΜΜΕ) στη συκοφαντία, χαρακτηρίζοντάς μας ακροδεξιούς- χρυσαυγίτες.
Το αγροτικό κίνημα διαμορφώνεται με τρόπο δημοκρατικό, μέσα από καθημερινές λαϊκές γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών.
Της δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα μαζί μας, με τον αυταρχισμό και την συκοφάντηση του αγώνα μας.
Ξέρουμε γιατί αγωνιζόμαστε και ποιους έχουμε απέναντί μας.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική που έχει σαν στόχο να μας πετάξει έξω από τα χωράφια μας και να συγκεντρώσει την παραγωγή μας σε λίγα χέρια, αποκτώντας ταυτόχρονα τον έλεγχο της διατροφής του λαού μας. Αυτή η επιδίωξη αποτελεί έγκλημα όχι μόνο σε βάρος των αγροτών αλλά και σε βάρος ολοκλήρου του λαού και αυτό το καταλαβαίνουμε. Καταλαβαίνουμε ότι δε αγωνιζόμαστε μόνο για την τάξη μας αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό γιατί δίχως αγροτική παραγωγή και διατροφική αυτάρκεια ο λαός μας δεν θα επιβιώσει.
Επίσης ξέρουμε ποιους έχουμε απέναντί μας: Εχουμε την Ε.Ε., το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ντόπια κυβέρνηση η οποία, ξεπουλώντας μέσα σε μια νύχτα τις υποσχέσεις της στους αγρότες και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, πέρασε στην απέναντι πλευρά.
Τους δηλώνουμε ότι οι αποφάσεις μας δεν λαμβάνονται σε κανένα κομματικό γραφείο αλλά διαμορφώνονται στο δρόμο μέσα από λαϊκές συνελεύσεις από εμάς τους ίδιους αγωνιζόμενους αγρότες στα μπλόκα.
Συνάδελφοι αγρότες ο δρόμος είναι μακρύς και σκληρός.
Θα μας βρούνε απέναντί τους ως αγωνιστές αγρότες και όχι ως ξεκληρισμένους αγρότες, στις ουρές των ανέργων.
Θα αγωνιστούμε για να αναπτύξουμε την ενότητά και τον συντονισμό του αγώνα με όλους τους συναδέλφους μας σε όλα τα μπλόκα της χώρας.
Ζητάμε από όλους τους συμπατριώτες μας της Τριφυλίας να συσπειρωθούν μαζί μας για τη διεύρυνση του αγώνα γιατί, όπως συνολική είναι η επίθεση στην κοινωνία, συνολική πρέπει να είναι και η απάντησή μας».

• Στο μεταξύ κλειστό από τις 26 Ιανουαρίου είναι το μπλόκο στη νέα εθνική οδό στο Καλαμάκι, στο ύψος του Ισθμού, ενώ οι αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό από τις 6 χθες το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες θα την άνοιγαν σήμερα στις 6 το πρωί. Στη Νεστάνη ο αυτοκινητόδρομος έκλεισε στις 5 χθες το απόγευμα και άνοιξε αργά τη νύχτα. Οι αγρότες θα αποφασίσουν εκ νέου σήμερα για το πόσες ώρες θα κλείσουν τα διόδια της Νεστάνης, ενώ για τις ώρες που μένει κλειστός ο αυτοκινητόδρομος η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά εθνική μέσω Αργους (τον γνωστό Κολοσούρτη). 
Κ.Μπ.


NEWSLETTER