Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 08:36

Σκληρή στάση κρατούν στο Καλό Νερό

Γράφτηκε από τον

Κλιμάκωσαν από χθες το μεσημέρι τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Τριφυλίας στο μπλόκο του Καλού Νερού κλείνοντας καθημερινά για πολλές ώρες τον κόμβο σκληραίνοντας με αυτό τον τρόπο την στάση τους.

Οπως τονίζουν, δεν προσέρχονται σε διάλογο αν δεν αποσυρθούν φορολογικό και ασφαλιστικό και αν δεν ικανοποιηθούν και τα άλλα βασικά τους αιτήματα, για τα τεκμήρια διαβίωσης και την μείωση του κόστους παραγωγής.

Ωστόσο χθες το μεσημέρι υπήρξε υπόμνημα των Ανεξάρτητων Μπλόκων Πελοποννήσου προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος θέτοντας συγκεκριμένα αιτήματα. Το υπόμνημα φέρονταν να υπογράφει και το μπλόκο του Καλού Νερού.

Οπως όμως μας τόνισαν από την Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου, οι ίδιοι δεν έχουν συμφωνήσει σε αυτή την κίνηση με το υπόμνημα και εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις που είχαν πάρει την Κυριακή. Συμπλήρωσαν δε ότι απόφαση της Συντονιστικής τους είναι να έχουν επαφές με όλα τα μπλόκα της Ελλάδας και δεν μπαίνουν σε διασπαστικές λογικές.

Οσον αφορά το κλείσιμο του δρόμου, χθες οι αγρότες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι παράταξαν τα τρακτέρ τους κάθετα στο δρόμο τον οποίο και απέκλεισαν, ανοίγοντας τον για λίγη ώρα στις 4 το μεσημέρι προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση στην κυκλοφορία. Τον έκλεισαν και πάλι μετά και τον άνοιξαν τελικά στις 7 το βράδυ.

Για σήμερα αποφάσισαν να κλείσουν το δρόμο στον κόμβο του Καλού Νερού από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Κ.Μπ.