Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 14:29

Οδηγίες για ψεκασμό με ζιζανιοκτόνα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οδηγίες για ψεκασμό με ζιζανιοκτόνα

Οδηγίες στους παραγωγούς για την εφαρμογή ζιζανιοκτονίας στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα αμπέλια, καθώς αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, δίνει το Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας.

Μεταξύ άλλων, συστήνει: Να γίνεται επιλογή του κατάλληλου ζιζανιοκτόνου εγκεκριμένου για την καλλιέργεια που θα χρησιμοποιηθεί. Να τηρούνται προσεκτικά οι οδηγίες της ετικέτας του σκευάσματος. Να μη γίνεται ψεκασμός αν αναμένεται βροχή, ή φυσάει.

Το ψεκαστικό συγκρότημα να λειτουργεί με την προβλεπόμενη πίεση. 

Κατά την εφαρμογή να χρησιμοποιούνται απαραιτήτως γάντια, μάσκα και κατάλληλη ενδυμασία. Να τηρούν τις αποστάσεις και τις απαγορεύσεις που προβλέπει η νομοθεσία από κατοικίες, σχολεία και άλλους ευαίσθητους χώρους. Συγκεκριμένα, χρήση ζιζανιοκτόνων αλλά και όλων των φυτοφαρμάκων με ένδειξη ΧN εντός κατοικημένης περιοχής, επιτρέπεται μόνο σε απόσταση τουλάχιστον 50 μέτρων από κατοικίες και 80 μέτρων από σχολεία κλπ. Να εφαρμόζονται εναλλακτικές μέθοδοι αντιμετώπισης ζιζανίων, όπως μηχανική μέθοδος ή άλλα καλλιεργητικά μέτρα όπου αυτό είναι δυνατό.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER