Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 10:29

Δεν πάνε στο Μαξίμου οι αγρότες της Μεσσηνίας 

Γράφτηκε από την

Τον αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό συνεχίζουν μπλόκα και Αγροτικοί Σύλλογοι της Πελοποννήσου, σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση.

Επιμένοντας στην άρνησή τους για διάλογο με την κυβέρνηση, αναφέρουν ότι «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι σε διάλογο για “το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ στο λαιμό μας” δεν θα πάμε».

Μάλιστα, επικρίνοντας αυτούς που θέλουν το διάλογο, "προτρέπουν" «η κυβέρνηση ας συζητήσει με τους διάφορους “προθύμους” που αλληλοσπρώχνονται για το ποιος θα πρωτοανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου  κι ύστερα, μερικοί από αυτούς έχουν το θράσος να κατηγορούν εμάς ότι θέλουμε “να τα βρούμε με την κυβέρνηση για να ξεφουσκώσει ο αγώνας”». Διαμηνύουν «προς την κυβέρνηση και σ' όλους όσοι, με διάφορους τρόπους, την σιγοντάρουν ότι πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Συνεχίζουμε με τα δίκαια αιτήματά μας, όπως τα διαμορφώσαμε στην πανελλαδική σύσκεψη στις 7 Φλεβάρη στη Νίκαια».

Το κείμενο υπογράφουν τα μπλόκα: Αγίου Γεωργίου - κόμβος Πύργου, Αιγίου, Δαλαμανάρας, Πυλίας - Χανδρινού και οι Σύλλογοι Αγροτοκτηνοτροφικός Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσήνης, Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Αχαΐας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας.