Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 17:17

Εκπαίδευση επαγγελματιών στη γευσιγνωσία ελαιολάδου στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εκπαίδευση επαγγελματιών στη γευσιγνωσία ελαιολάδου στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου εκπαιδεύει επαγγελματίες εστίασης στη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τη σωστή αποθήκευση και παρουσίασή του στο τραπέζι. Πιο αναλυτικά, το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Ιδρύματος ξεκινά στις αρχές Μαρτίου σε Καλαμάτα, Πύλο και Καρδαμύλη προγράμματα ενημέρωσης στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.

Ειδικότερα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και μάγειρες παραδοσιακών εστιατορίων και ταβερνών της Μεσσηνίας, με σκοπό να τους παρουσιάσει την ποιότητα του ελαιολάδου μέσα από τρεις οπτικές γωνίες: α) Την αναγνώριση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ποιοτικού ελαιολάδου, β) τις ορθές πρακτικές αποθήκευσης και παρουσίασής του στο τραπέζι, και γ) τις βασικές αρχές συνδυασμού του με διαφορετικά τρόφιμα.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μορφή διήμερων σεμιναρίων συνολικής διάρκειας το καθένα 10 ώρες, με μέγιστο αριθμό 10 εκπαιδευόμενων, από κάθε μία από τρεις αγροτουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας, και συγκεκριμένα την Καλαμάτα, την Πύλο και την Καρδαμύλη. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι οι εξής:

Καλαμάτα 3 και 4 Μαρτίου. Πύλος 10 και 11 Μαρτίου. Καρδαμύλη 17 και 18 Μαρτίου. Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, μπορεί κανείς να στείλει e-mail στο kalamataoliveoil@hotmail.com ή στο oliveoil@teikal.gr γράφοντας όνομα, στοιχεία επικοινωνίας, επαγγελματική δραστηριότητα και επιλογή πόλης συμμετοχής στο σεμινάριο.

 

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και θα ληφθεί υπόψη η συνάφεια της επαγγελματικής δραστηριότητας με το πρόγραμμα. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER