Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 16:43

Στις ΔΟΥ οι οφειλές αγροτών στο ΓΟΕΒ, αν δεν εξοφληθούν έως 15 Μαρτίου

Γράφτηκε από τον

Μετά τις 15 Μαρτίου όσοι παραγωγοί δεν υποβάλλουν αίτηση - δήλωση για ρύθμιση των οφειλών τους στο ΓΟΕΒ, οι οφειλές θα βεβαιωθούν στη ΔΟΥ για να εισπραχθούν.

Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Παμίσου Δημήτρης Νάστος, καλώντας τους ωφελούμενους από τα εγγειοβελτιωτικά έργα του Οργανισμού που οφείλουν αρδευτικά ή πάγια τέλη ή οφειλές από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (γεωτρήσεις), να προσέλθουν στα γραφεία του ΓΟΕΒ, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση - δήλωση, προκειμένου να ρυθμίσουν τις παλιές οφειλές τους.

Ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου, ο ΓΟΕΒ επισημαίνει ότι η καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών των παραγωγών δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία των εγγειοβελτιωτικών έργων. Ενημερώνει, μάλιστα, ότι το ποσοστό των καλλιεργητών - ιδιοκτητών κτημάτων που είναι ταμειακά εντάξει, είναι πολύ μικρό. Προειδοποιεί ότι αν δεν εξοφληθούν άμεσα οι παλιές οφειλές, ο Οργανισμός θα αντιμετωπίσει μέχρι και αδυναμία λειτουργίας των έργων. Και αυτό είναι καθοριστικό, καθώς τα αρδευτικά δίκτυα θα πρέπει να συντηρηθούν για να τρέξει το νερό στα κτήματα.

Επιπλέον, υπάρχει και η προειδοποίηση της ΔΕΗ για διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια και τις γεωτρήσεις, αν δεν εξοφληθούν τα οφειλόμενα από την κατανάλωση του ρεύματος.

Γι’ αυτό και ο ΓΟΕΒ καλεί τους παραγωγούς να σπεύσουν να πληρώσουν όλο το ποσό ή να πληρώσουν ένα μέρος και να ρυθμίσουν το υπόλοιπο.

 

Γ.Σ.