Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 09:54

Αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο του Καλού Νερού (βίντεο)

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο του Καλού Νερού (βίντεο)

Αποχώρησαν από το μπλόκο του Καλού Νερού χθες το πρωί τα τρακτέρ των αγροτών της Τριφυλίας μετά από 25 μέρες αντίδρασης στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ωστόσο τόνισαν κατηγορηματικά πως αυτό δεν σημαίνει ότι ο αγώνας τους σταματά, αλλά θα συνεχιστεί με άλλες μορφές και άλλες κινητοποιήσεις που σύντομα θα αποφασιστούν μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις και θα ανακοινωθούν.

Αποχωρούν με ψηλά το κεφάλι λέγοντας «όχι» στα μέτρα που προωθούνται και θέλουν να τους εξαφανίσουν, δήλωσαν χαρακτηριστικά. Χθες το πρωί, όπως συντονισμένα προσήλθαν πριν από 25 μέρες στο Καλό Νερό έτσι συντονισμένα με κονβόι αποχώρησαν με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα λίγο μετά τις 11 το πρωί. Νωρίτερα, αφού είχαν συγκεντρωθεί στον κόμβο του Καλού Νερού, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Νίκος Σινάνης διάβασε την απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης τους Γαργαλιάνους και η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Οι αγρότες του μπλόκου του Kαλού Nερού υλοποιώντας την απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση του μπλόκου που πραγματοποιήθηκε στην Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων στις 24/2/2016, σήμερα Παρασκευή 26/2/2016 συντονισμένα και με ψηλά το κεφάλι αποχωρούμε από το δρόμο στο Καλό Νερό. Στην απόφαση μας αυτή καταλήξαμε μετά από την διαπίστωση ότι η μορφή αυτή πάλης έδωσε ό,τι ήταν να δώσει. Εδώ και ένα μήνα το αγροτικό ζήτημα αναδείχθηκε ως το πρώτο θέμα στη χώρα. Η αντίδραση των αγροτών στα επικείμενα καταστροφικά μέτρα, που έχουν σαν στόχο τους ολόκληρη την κοινωνία, ήταν η πρώτη σοβαρή αντίσταση που δέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πιστεύουμε ότι έλαβε το μήνυμα ότι δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα μαζί μας. 

Η έξοδός μας στους δρόμους και το κλείσιμό τους δεν έγινε, ούτε για να τιμωρήσουμε τους συμπολίτες μας, ούτε γιατί έχουμε κανέναν βίτσιο να μας τρώει το κρύο και το αγιάζι. Εγινε για να καταδείξουμε την αγωνία μας για το μέλλον που μας επιφυλάσσουν αυτοί που κυβερνούν και το πετύχαμε. Για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους κινητοποίηση με κλείσιμο δρόμων, είχαμε μαζί μας τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. 

Επειδή η οριστική κατάρτιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αργεί, αφού ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί ο χρόνος έλευσης των επιτηρητών της χώρας, οι οποίοι τελικώς θα αποφασίσουν για την τελική μορφή που αυτό θα λάβει.

Εμείς επανειλημμένα έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας στα νομοσχέδια-λαιμητόμους, και για αυτό τον λόγο δεν σταματάμε των αγώνα μας. 

Δεν σταματάμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε.

Σε συνεννόηση με τα άλλα μπλόκα της Πελοποννήσου αλλά και όλης της χώρας θα προχωρήσουμε σε άλλες μορφές πάλης (καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κ.λπ.) τις οποίες θα αποφασίσουμε με τον τρόπο που μάθαμε ως τώρα, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις. 

Λέμε λοιπόν περήφανα και με ψηλά το κεφάλι όχι, στα μέτρα εξαφάνισης της μικρομεσαίας αγροτιάς που θα έχει ως συνέπεια νέα καραβάνια μεταναστών, Ελλήνων αυτή τη φορά».

Επίσης το λόγο πήραν και άλλοι αγρότες που επισήμαναν ότι ο αγώνας αυτός δεν σταματά, ενώ ο Βασίλης Ανδρώνης ζήτησε από όλους και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συμπατριώτη τους αγωνιστή Δημήτρη Σάμιου. Επίσης χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Νίκου Αθανασόπουλου πως φεύγουν για να ξαναέρθουν.

Κ. Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER