Κυριακή, 06 Μαρτίου 2016 17:29

Υποβολή των αιτήσεων για αντικατάσταση κυψελών

Γράφτηκε από την

Με ανακοίνωσή τους η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας και το Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου ενημερώνουν τους μελισσοκόμους ότι ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για την αντικατάσταση κυψελών και τις μετακινήσεις μελισσοσμηνών.

Οι μελισσοκόμοι που επιθυμούν να ενταχθούν στις δράσεις 3.1«Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων» (Αντικατάσταση κυψελών) και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (Μετακινήσεις μελισσοσμηνών) για το τρέχον έτος, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου (Βασ. Δεκάζου 5, Τρίπολη Τ.Κ. 22100) μέχρι τις 30 Απριλίου.

Η αίτηση-δήλωση είναι κοινή για τις δύο δράσεις και υποβάλλεται: α) αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, β) δι' αντιπροσώπου, με την προσκόμιση σχετικής εξουσιοδότησης με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος από δημόσια αρχή, γ) με συστημένη ταχυδρομική επιστολή (σε φάκελο Α4). Η μετακίνηση των μελισσοσμηνών αφορά στο διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι 30 Ιουνίου 2016 και τα σχετικά παραστατικά (Δ. Αποστολής - Φορτωτικές) πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 10 Ιουλίου στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στο γραφείο 214 της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π. Ε. Μεσσηνίας, στο τηλ. 27213 61214 (Δημήτρη Μανωλόπουλο και Γιώργο Πράττη), στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου τηλ. 2710 243352.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Φωτοαντίγραφα θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου, του Ε1 (ή Ε3) της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης, της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου Τράπεζας όπου είναι δικαιούχοι. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86. Πρωτότυπα παραστατικά αγοράς κυψελών συνοδευόμενα από τις αντίστοιχες εξοφλητικές αποδείξεις. Στην περίπτωση που η αίτηση αφορά στη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (επαγγελματίες αγρότες και συνταξιούχοι ΟΓΑ, κάτοχοι τουλάχιστον 150 παραγωγικών μελισσοσμηνών) υποβάλλονται επιπλέον: φωτοαντίγραφα της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου ΟΓΑ, καθώς και βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας, της άδειας κυκλοφορίας του ΦΙΧ, εφόσον αυτό χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά των μετακινούμενων κυψελών.