Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 21:13

Κρίσιμη συνέλευση της ΕΑΣ Μεσσηνίας την Κυριακή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κρίσιμη συνέλευση της ΕΑΣ Μεσσηνίας την Κυριακή

Κρίσιμη είναι η γενική συνέλευση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας την Κυριακή 17 Ιουλίου στις 10.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα. Μετά τις αντιπαραθέσεις και τις κόντρες στο Δ.Σ. της οργάνωσης και την πρόταση μομφής κατά του προεδρείου που δεν πέρασε, κρίσιμο είναι το θέμα της έγκρισης του ισολογισμού για τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης του 2010. Πέρα από τη ζημιά που ξεπερνάει το 1,7 εκ. ευρώ, αντιπαράθεση θα υπάρξει για τις ευθύνες των απαιτήσεων των 6 εκ. ευρώ και για τις επισφάλειες, τα "φέσια" που υπολογίζονται στο 1,4 κ. ευρώ.
Για τη σημασία και τις εκτιμήσεις τους για τη συνέλευση της Κυριακής μίλησαν στην "Ε" ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης και τα μέλη του Δ.Σ. Πάνος Παγάνης και Νίκος Κοτταρίδης.
Βασίλης Κοζομπόλης
«Η γενική συνέλευση θα συμβάλει αποφασιστικά στο να δημιουργηθεί συναινετικό κλίμα, για να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά και τα εξωγενή προβλήματα. Δε ζούμε σε ξεχωριστό κόσμο. Η κρίσιμη οικονομική συγκυρία της χώρας και τα προβλήματα της Ενωσης απαιτούν κλίμα συναίνεσης. Η γενική συνέλευση θα σταθμίσει τη σοβαρότητα των πραγμάτων και θα συμβάλει σ’ αυτό το κλίμα. Ολα αυτά τα πράγματα είναι μέρος του γενικότερου προβλήματος. Εδώ το ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους. Μπορεί να είναι κρίσιμα τα πράγματα, αλλά πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη και να εισπράξουμε τα χρήματα που μας οφείλονται. Οφειλέτης μας είναι και το ελληνικό Δημόσιο με 1,5 εκ. ευρώ. Δε φαγώθηκαν χρήματα με δόλο. Πρέπει να καταβάλουμε προσπάθεια να τα μαζέψουμε. Βλέπω ότι υπάρχει συναινετικό κλίμα να πέσουν οι τόνοι και θα συμβάλει η γενική συνέλευση σ’ αυτό. Βλέπουμε συμβούλους να χτυπούν το Δ.Σ. για να βλάψουν το προεδρείο. Η γενική συνέλευση θα απομονώσει αυτά τα πράγματα και θα δώσει τη νηφαλιότητα και τη συναίνεση που πρέπει».

Πάνος Παγάνης

«Θα ζητήσουμε εξηγήσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ενωση και για την οικονομική κατάσταση της οργάνωσης. Υπάρχει ζημιά κοντά στο 1,8 εκ. ευρώ. Το Σώμα θα αποφασίσει τι θα γίνει, αν θα εγκρίνει ή θα καταψηφίσει τον ισολογισμό. Υπάρχουν ευθύνες της διοίκησης για την κατάντια της οργάνωσης. Ολα τα μέλη της διοίκησης έχουμε ευθύνες. Ο κόσμος θα κρίνει. Αν οι αντιπρόσωποι καταψηφίσουν και κρίνουν ότι δεν πάει άλλο, θα υπάρξουν εξελίξεις. Ας ψηφίσει ο καθένας κατά συνείδηση».

Νίκος Κοτταρίδης

«Είμαι συνεπής στις θέσεις μου. Η πλειοψηφία της διοίκησης έχει την ευθύνη για την κατάντια, για το απειλούμενο λουκέτο της Ενωσης. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια, είναι καταπέλτης. Απέτυχαν. Εχω καταψηφίσει ισολογισμούς άλλες φορές, δε θα καταψηφίσω τώρα; Λογικά πρέπει να καταψηφιστεί ο ισολογισμός. Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους. Οι αντιπρόσωποι να καταλάβουν το ρόλο που επιτελούν. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η οργάνωση δεν έχει μέλλον, έκλεισε. Για να προχωρήσει θέλει έκθεση - μελέτη βιωσιμότητας κι έλεγχο καθολικό, διοικητικό και λογιστικό. Η Ενωση είναι μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας και κρίσης. Εγώ την Κυριακή θα πω αυτά που λέω κάθε χρόνο. Και δυστυχώς δικαιώθηκα, γι’ αυτά που έλεγα ότι βαδίζουμε στην καταστροφή».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER