Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 15:27

Η χαμηλή ζήτηση για κηπευτικά προβληματίζει τους παραγωγούς της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Η χαμηλή ζήτηση για κηπευτικά προβληματίζει τους παραγωγούς της Τριφυλίας

Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται η ζήτηση για κηπευτικά αυτή την περίοδο, γεγονός που προβληματίζει τους παραγωγούς της Τριφυλίας και ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η συγκομιδή από τη νέα καλλιεργητική περίοδο των θερμοκηπίων. 

Με τη συγκομιδή των αγγουριών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, οι παραγωγοί βλέπουν τη ζήτηση να είναι πολύ μικρή, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα και τη συμπίεση των τιμών προς τα κάτω. Αυτό μας επισήμανε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η ζήτηση από την εγχώρια αγορά είναι πολύ μικρή, πράγμα που οφείλεται -όπως παρατηρεί- στην οικονομική κρίση και την μικρή αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. "Ευτυχώς που υπάρχουν οι εξαγωγές και μπορούμε και διώχνουμε τα προϊόντα μας, αλλά και εκεί η ζήτηση δεν είναι πολύ μεγάλη, καθώς υπάρχει πληθώρα παραγωγής αυτή την περίοδο και από άλλες περιοχές" είπε.

Εκφράζει πάντως την αισιοδοξία του ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς ολοκληρώνονται οι συγκομιδές από την περιοχή της Κρήτης. Πέρα από τα αγγούρια ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η συγκομιδή της ντομάτας που και αυτή όμως βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα τιμών, ενώ ο κ. Αλεξανδρόπουλος παρατήρησε πως κάποιες καλλιέργειες, όπως μπρόκολα και φυλλώδη λαχανικά, έμειναν στα αζήτητα σχεδόν, καθώς λόγω των καλών καιρικών συνθηκών σε όλη τη χώρα υπήρχε πληθώρα παραγωγής.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER